Hatay Jandarma Komutanı Başoğlunun İzmire atanması

Hatay Jandarma Komutanı Başoğlunun İzmire atanması -Valilik: "Atamanın, Reyhanlı ilçesinde yaşanan olaylarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır"


HATAY (A.A) - Hatay Valiliği, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlunun İzmire atanmasının, Reyhanlı ilçesinde yaşanan olaylarla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.
     Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarında bugün yayımlanan haberlerde "Hatay İl Jandarma Komutanının Reyhanlı ilçesinde yaşanan olaylar nedeniyle tayininin çıktığı" iddialarının gündeme getirilmesi üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.
     Hatay İl Jandarma Komutanlığına 2011 yılı Ağustos ayında atanan Albay Başoğlunun, kentteki normal görev süresi olan iki yılı tamamladığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "Bu nedenle Jandarma Genel Komutanlığının her yıl mayıs ayı içerisinde yaptığı rutin atamalar kapsamında, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, 15 Mayıs 2013 tarihinde İzmir 7nci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığına atanmıştır. Yapılan atama işlemi kurumun kendi içerisinde tayin, nakil ve atama esasları çerçevesinde cereyan eden ve Hatay ilinde kendisinden öncekilerde olduğu gibi iki yıl görev icra ettikten sonra yapılan rutin atama işlemidir. Dolayısıyla yapılan atamanın, Reyhanlı ilçesinde yaşanan olaylarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır."
    
     Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hatay Jandarma Komutanı Başoğlunun İzmire atanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER