Hatay Valisi Lekesiz Danimarkanın Ankara

Hatay Valisi Lekesiz Danimarkanın Ankara Büyükelçisi Madseni kabul etti


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Danimarkanın Ankara Büyükelçisi Ruben Madseni makamında kabul etti.
     Lekesiz, kabulde yaptığı konuşmada, Madsenin TBMM ve AB tarafından ortaklaşa yürütülen Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi kapsamında gerçekleştirilen Göç Yönetim Sempozyumu kapsamında kentte geldiğini söyledi.
     Danimarkanın AB Dönem Başkanlığını yürütmesinin de Madsenin kentte olmasında etkisi bulunduğunu ifade eden Lekesiz, düzenlenen sempozyumun dünyanın ve insanların ortak sorunlarından bir olan göç olgusunu işlediğini belirtti.
     Lekesiz, sempozyumda, insanların ekonomik ve siyasi nedenlerden dolayı yaşadıkları yerleri terk etmek ve daha rahat bir yere göç etmelerinin ortaya çıkardığı sorunlar üzerinde fikir yürütüleceğini kaydetti.
     Büyükelçi Madsen ise, bundan önce 5 parlamenterle birlikte yine kente geldiğini ve Hatayın kültür ve turizm potansiyeline hayran kaldığını söyledi.
     Suriyeden gelen misafirlere Hatay Valiliğinin gösterdiği yaklaşımın hem Türkiyede hem dünyada takdir kazandığını belirten Madsen, Suriyeli misafirlerin iyi bir şekilde karşılanmasının ve barınma imkanlarının sağlanmasının AB tarafından önemle takip edildiğini ifade etti.
     Madsen, daha önceki gelişlinde kampları inceleme imkanı bulduğunu ve gerçekten Suriyeli vatandaşların yaşadığı kampların 5 yıldızlı kamplar olduğuna bizzat şahit olduğunu dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Lekesiz, Madsene Hatay İli Yıllığı kitabını hediye etti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç-İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hatay Valisi Lekesiz Danimarkanın Ankara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER