Hava ambulansı, prematüre bebek için havalandı

Hava ambulansı, prematüre bebek için havalandı -Simavda annesinin hamileliğinin 6ncı ayında doğan 650 gram ağırlığındaki bebek, hava ambulansıyla İzmire sevk edildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Simav ilçesinde, annesinin hamileliğinin 6ncı ayında doğan 650 gram ağırlığındaki prematüre bebek, tedavisinin daha iyi koşullarda sürdürülmesi amacıyla hava ambulansıyla İzmire sevk edildi.
     İlçeye bağlı Öreyler beldesinde yaşayan Özcan Çavdar, 3üncü çocuğuna hamileliğinin 26ncı haftasında sancıları başladığı için kocası Sadık Çavdar tarafından Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine getirildi.
     Doktorların müdahalelerine rağmen doğum sancılarından kurtulamayan kadın, 650 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi.
     Bebeğin tedavisinin daha iyi koşullarda sürdürülmesi amacıyla 112 Acil Servis Komuta Merkezinden hava ambulansı talep edildi.
     İzmirden havalanıp Simava gelen ambulans helikopterdeki sağlık ekibi, Akbaldır Stadından bebeği alarak, İzmirdeki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.
     Bebeğin stattan alınmasını çocukları Suzan ve Yasin Çavdar ile izleyen baba Sadık Çavdar, en kısa sürede bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşmayı umut ettiklerini söyledi.
     Doğumdan 1 saat sonra hava ambulansın ilçeye geldiğini ifade eden Çavdar, Devlet yetkilileri, hastane yönetimi ve doktorlarımıza teşekkür ederim dedi.
     Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sarper Şahin da bebek ve annesinin sağlığının iyi olduğunu dile getirerek, sağlığıyla ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak amacıyla bebeği İzmire gönderdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hava ambulansı, prematüre bebek için havalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER