Köy

Köy-Koop Başkanı Demirkıran: -Trakyada sulama gölet sayısını arttırmalıyız


TEKİRDAĞ (A.A) - Tarımsal Kalkınma Koperatifleri (Köy-Koop) Tekirdağ Başkanı Ramazan Demirkıran, Trakyada sulama gölet sayısını arttırmalıyız dedi.
     Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki gıda krizlerinin aşılmasının, yapılacak sulama göletlerine bağlı olduğunu söyledi.
     Dünyamızı tehdit eden küresel ısınma, kuraklık, gıda krizlerine yol açacak diyen Demirkıran, şöyle devam etti:
     Ülkemiz ve Trakya bölgesi, sulama göletleri yapmaya müsait doğa ile donatılmıştır. Bunun için bir an önce harekete geçmeli ve mevcut sulama göletlerine ek sulama göletleri inşa etmeliyiz. Tarla içi sulamada can damar olan sulama göletleri, ülkemizin gıda üretiminin artmasına büyük katkı sağlayacaktır. Her yıl sulama gölet sayısını arttırmalıyız. Çünkü her gölet, 750-3000 dekar yer sulaması yapar. Göletler ayrıca sulamanın yanı sıra taban suyu seviyesinin korunmasına da yardımcı olur. Trakyada sulama gölet sayısını arttırmalıyız.
     Demirkıran, Trakyada sulama göletlerinin artmasının tarıma dayalı olan bölgenin tarım ürünlerinin ve hayvancılığın büyük gelişim göstermesini sağlayacağını vurgulayarak, bir ilçede en az 40-60 sulama göleti olması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Alper Eral/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER