Hava kirliliğine karşı duyarlılık yaratma çağrısı

Hava kirliliğine karşı duyarlılık yaratma çağrısı -ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu: -Kış aylarında Antalyanın kara bulutlar altında kalmasını hep birlikte engellemeliyiz


ANTALYA (A.A) - Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, Antalyada hava kirliliğinin önlenebilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.
     Eroğlu, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi tarafından Hava Kalitesi Yaşam Kalitesi sloganıyla başlatılan hava kirliliğine karşı duyarlılık yaratma hareketine destek verdiklerini açıkladı.
     Hava kirliliğine neden olan unsurlar ve çözüm önerileri konusunda yapılacak çalışmalara katılacaklarını ifade eden Eroğlu, MMOnun yaptığı araştırmalar doğrultusunda Antalyada son 10 yılda aşırı hızlı kentleşme, göç yoluyla nüfus artışı, trafik ve kalitesiz yakıt kullanımı gibi nedenlerle kış aylarında yoğun bir hava kirliliği yaşandığını bildirdi.
     Bu durumun Antalyanın doğal güzelliklerini ikinci plana attığını ve halk sağlığını ciddi oranda zarar verdiğini kaydeden Eroğlu, hava kirliliğinin önlenmesi için bir an önce tedbir alınması gerektiğine işaret etti.
     Sivil toplum örgütü olarak bu soruna duyarsız kalamayacaklarını vurgulayan Eroğlu, Bir zamanlar Türkiyenin hava kirliliği en yoğun illerin başında gelen Ankarada bile alınan tedbirler ve doğal gaz desteği ile bu sorunun üstesinden gelinmiştir. Kış aylarında Antalyanın kara bulutlar altında kalmasını hep birlikte engellemeliyiz. Öncelikle hava kirliliğine neden olan unsurlar ve çözüm önerileri konusunda halk bilgilendirilmeli kaydetti.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Hava kirliliğine karşı duyarlılık yaratma çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER