Havalimanındaki uçak yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı

Havalimanındaki uçak yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Kapadokya Havalimanında gerçekleştirilen uçak yangını ve kurtarma tatbikatı, gerçeğe yakın görüntülere sahne oldu.
     Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde bulunan Nevşehir Kapadokya Havalimanında Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) bağlı Nevşehir Kapadokya Havalimanı Başmüdürlüğü Koordinatörlüğünde gerçekleşen tatbikatta, yangınla mücadele ve kurtarma birimi, Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Nevşehir ve Gülşehir belediyeleri itfaiye ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurtarma ekipleri tarafından yürütüldü.
     Tatbikat senaryosuna göre, XYZ Hava Yollarına ait, içinde 18 yolcu ve 3 mürettebat bulunan Boeing A 319 tipi yolcu uçağı, kuleden acil iniş talebinde bulundu. Uçağın piste zorunlu iniş yaptığı sırada uçakta yangın çıktı. Durum, DHMİ Müdürlüğü ile itfaiye birimlerine bildirildi. Verilen alarm üzerine polis, itfaiye, 112 Acil Servis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, DHMİ Müdürlüğü itfaiyesi ve jandarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik personel kısa sürede havalimanına ulaştı.
     Uçağın etrafına ilk önce itfaiye araçları, daha sonra ambulans ve kurtarma araçları yanaştı. İtfaiye ekipleri duman çıkan bölüme su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, DHMİ Müdürlüğü personeli, 112 Acil Servis, polis ve jandarma ekipleri ise yolcuları tahliye etti. Tatbikat senaryonu gereği, 2 kişi hayatını kaybederken, 3ü ağır 13 kişi de hafif yaralı olarak kurtarıldı.
     Tatbikat hakkında bilgi veren Nevşehir Kapadokya Havalimanı Başmüdürü Ali Şerit, yılda bir kez düzenledikleri tatbikatla olası bir uçak düşmesi anında kurumlar arası işbirliği, kurtarma anında ekiplerin görev paylaşımlarının ve tecrübelerinin artırılması, araçların yeterliliklerinin ölçülmesi gibi amaçların gerçekleşmesini sağladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Havalimanındaki uçak yangını tatbikatı gerçeğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER