Havuz yaptırmak için yola çıkıp şampiyon

Havuz yaptırmak için yola çıkıp şampiyon oldular -Sahil kenti olmasına rağmen olimpik standartta bir yüzme havuzuna sahip olmayan Antalyada, bu soruna dikkat çekmek için 4 yıl önce kurulan ve alt liglerde üst üste şampiyon olan Ant


ANTALYA (A.A) - Okan Özer - Sahil kenti olmasına rağmen olimpik standartlarda bir yüzme havuzuna sahip olmayan Antalyada, bu soruna dikkat çekmek için 4 yıl önce kurulan ve alt liglerde üst üste şampiyon olan Antalyaspor Sutopu Takımı, beklenmeyen bir başarı kazanarak bu sezon 1. Ligde mücadele etme hakkı elde etti.
     Antrenman için gerekli havuzları olmamasına rağmen Türkiyenin en iyi 10 su topu takımından biri olmayı başaran Antalyaspor Sutopu Takımının başarı öyküsü, bir sosyal paylaşım sitesinde başladı. Takımın kaptanı Alp Özel, Konyaaltı sahilinde yıkılan Süleyman Erol Yüzme Havuzunda yıllarca birlikte yüzdüğü ve başarılar elde ettiği arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelebilmek için sosyal paylaşım sitesinde Antalyaspor Yüzme Sutopu adlı bir grup kurdu. Bir haftada grup, 150 üyeye kadar çıktı, yemekler ve toplantılar düzenlenmeye başladı.
     Toplantılarda Antalyanın tesis sıkıntısı ve Konyaaltındaki Süleyman Erol Yüzme Havuzunun yıllarca çürümeye terk edilmesinden bahsedilmeye başlanıldı. Daha sonra 40lı yaşlardaki grup üyeleri, Antalyanın tesis eksikliğini dile getirmek, hatıralarla ve başarılarla dolu Süleyman Erol Yüzme Havuzunu kurtarmak için su topu takımını kurmaya karar verdi.
     Sosyal paylaşım sitesinde bir araya gelen grup üyeleri, 4 yıl önce uzun süredir faaliyette olmayan Antalyaspor Sutopu Takımını, tekrar ayağa kaldırdı. 2008 yılında su topu liglerinin en alt ligi olan Açık Küme Liginde mücadele etmeye başlayan Antalyaspor Sutopu takımı, ilk yılında şampiyon olarak 3. Lige çıktı. 3. Ligdeki ikinci yılında şampiyon olarak 2. Lige yükselmeyi başaran Antalyaspor Sutopu Takımı, 2. Ligde ilk yılını ilk sırada tamamlayarak, büyük başarı gerçekleştirdi ve su topunun en iyi 10 takımının yer aldığı 1. Lige çıktı.
    
     -Yabancı oyuncuyu tatil karşılığında transfer etmeyi planlıyorlar-
    
     Antalyaspor Sutopu Takımı, tüm bu başarıları antrenman tesisi, maç yapacakları bir olimpik havuz olmamasına rağmen elde etti. Takımın tüm masraflarını kendileri karşılayan su topu takımı oyuncuları, 1. Lige kiralama ücretini yine kendilerinin ödediği, olimpik havuz ölçülerine sahip olmayan Akdeniz Üniversitesindeki yüzme havuzunda hazırlanıyor.
     Yapacakları iç saha maçların tamamını, Antalyada olimpik havuz bulunmaması nedeniyle deplasmanda oynamak zorunda kalacak olan Antalyaspor Sutopu Takımı, yeni sezon öncesi yapacakları transfer çalışmalarında da ilginç bir yöntem uygulayacak. Yabancı bir oyuncu ile görüşen Antalyaspor Sutopu Takımı, bu oyuncuyu tatil karşılığında transfer etmeyi planlıyor.
     Tüm zorluklara rağmen Antalyaspor Sutopu Takımı, ligdeki ilk yıllarında kümede kalmayı, sonraki yıllarda da başarılar elde etmeyi hedefliyor. Ancak takımdaki tüm oyuncuların asıl hedefi ise Antalyaya olimpik yüzme havuzunun kazandırılması.
    
     -Pinpon masasında tenis antrenmanı yapmaya benziyor-
    
     İş adamları, öğrenciler, avukatlar, doktorlar ve bir de bilgisayar mühendisinden oluşan takımın turizmci kaptanı Alp Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarı öykülerinin sosyal paylaşım sitesinde başladığını söyledi.
     Önce yüzme havuzu sıkıntısını kent yöneticileriyle paylaştıklarını, havuz sıkıntısının giderilmesini istediklerini belirten Özel, Yetkililerle görüştük, ancak Süleyman Erol Yüzme Havuzunun yeniden açılmayacağını ve yeni bir havuzun uzun süre yapılmayacağını anladık. Sesimizi daha fazla duyurmak için tekrar su topu oynamaya başladık dedi.
     Antalyaspor Sutopu Takımının kurulduğu günden bu yana çok kısıtlı imkanlarda antrenmanlar yaptığını anlatan Özel, Olimpik standartlardaki bir havuzda antrenman yapmamız gerekiyor. Ama olmadığı için yapamıyoruz. Bu, pinpon masasında tenis antrenmanı yapmaya benziyor diye konuştu.
     Antalyaspor Sutopu Takımının ilk olarak Açık Küme Liginde mücadele ettiğini dile getiren Özel, takımın kimsenin beklemediği bir başarıyı elde ettiğini ve 1. Lige çıkmayı başardığını kaydetti.
     Takımda hiç kimsenin bir beklentisinin bulunmadığını, Antalyaya ve gençlere olimpik bir yüzme havuzu kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Özel, şunları söyledi:
     Takımda oynayanların hepsi Antalyalı. Antalyalı insanlar, sosyal sorumluluk peşinde. Antalyaya tesis kazandırmak istiyoruz. Bu yola Antalyaya yüzme havuzu kazandırmak için çıktık. Futbol maçında stat yok diye 20 bin kişi bağırınca bütün yöneticiler ayağa kalkıyor. 10 kişi ile bağırmaya başladık. Şimdi 35-40 kişi olduk. Arkamızda ise 300-400 kişiye yakın internet grup üyemiz var. Biz de kalabalıklaşıyoruz.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Havuz yaptırmak için yola çıkıp şampiyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER