Havzada arı yetiştiricilerine eğitim verildi

Havzada arı yetiştiricilerine eğitim verildi


SAMSUN (A.A) - Havzada, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından arı yetiştiricilerine yönelik eğitim ve bilgilendirme semineri düzenlendi.
     Havza 25 Mayıs Vakfı Salonunda gerçekleştirilen seminere, Birlik Başkanı Rasim Kaplan ile arı yetiştiricileri katıldı.
     Kaplan, seminerde, Samsunda arı yetiştiriciliğinin birlik ve beraberlik içinde yapılması gerektiğini vurgulayarak, amaçlarının Samsunda arıcılığı yaygınlaştırmak ve Samsunda bal üretim kapasitesini arttırmak olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardında arıcılara Dr. Ali Korkmaz ve Uzman Veteriner Hekim Mithat Kurt tarafından kovan bakımı, arı bakımı, arı hastalıkları, arı hastalıkları ile mücadele, bal ve balda kalite konularında bilgiler verildi.
     Seminer sonunda Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genellinde 54 bini birliğe kayıtlı olmak üzere yaklaşık 90 bin kovan bulunduğunu, birliğe kayıtlı 500 üyenin yılda bin 200 ton bal ürettiğini aktardı.
     Birçok üreticinin kovan sayısının birliğe üye olmak için yetersiz kaldığını açıklayan Kaplan, şunları kaydetti:
     Ellerinde kovanları az olan vatandaşlarımızdan isteğimiz, ellerindeki kovan sayılarını bizlere bildirmeleri. Bu sayede üreticilerimize bilgi ve teknik destek verebiliriz. Hem de il sınırları içindeki arı kovanı sayısı ve bal üretimi miktarlarını tam olarak elde etmiş oluruz. Birlik olarak ücretsiz olarak verilen seminerler ile hizmeti üreticilerin ayağına kadar götürmekteyiz.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzada arı yetiştiricilerine eğitim verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER