Havzada hac başvuruları

Havzada hac başvuruları


SAMSUN (A.A) - Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk, 2013 yılı hac organizasyonu için başvuruların devam ettiğini belirtti.
     Kocatürk, yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda hac organizasyonu için başvuru sayısının bin 194 olduğunu söyledi.
     Bu yıl için 104 kişinin hac başvurusu yaptığını ifade eden Kocatürk, ilk defa hacca gitmek için ön kayıt yaptıracak olanların başvuru yapacak kişi başına 15 lira ön kayıt ücretini Diyanet İşleri Başkanlığına yatırdığına dair dekont, nüfus cüzdanı fotokopisi ve dilekçe ile İlçe Müftülüğüne başvurabilecekleri gibi internet üzerinden hac.diyanet.gov.tr adresinden başvurusunu yapabileceklerini vurguladı.
     Geçtiğimiz yıl hac kurasına katılan vatandaşların kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacağını ifade eden Kocatürk, 2012 yılında kuraya katılan ancak başvurularındaki il, ilçe, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyen ya da müracaatlarından vazgeçen vatandaşların ise müracaat süresi içinde Havza İlçe Müftlüğüne başvurarak gereken değişiklikleri yapabileceklerini ve hacca daha önce gidenlerin başvurularının kabul edilmeyeceğini belirtti.
     Kocatürk, 4 Şubat tarihine başlayan başvuruların 22 Şubat tarihinde sona ereceğini, müracaat edecek vatandaşların müracaatlarını son güne bırakmamalarını isteyerek, şunları kaydetti:
     Hac ön başvuru yaptıracak vatandaşlarımızın işlemlerini son güne bırakmadan yaptırmaları işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması ve burada yığılmaların önüne geçecektir. Bugüne kadar 104 kişi hac ön kayıt başvurusu yaptı. Geçen yıllardan bin 194 kişi hac için beklemekte. Cenabı Haktan her Müslümanın hayalini süsleyen ve şartları tutan herkese farz olan hac vazifesini yerine getirmeyi nasip etsin.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzada hac başvuruları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER