Havza Belediye Başkanı İkiz:

Havza Belediye Başkanı İkiz: -İlçemize kurulacak Rüzgar Santrali için firma yetkililerine gerekli her türlü desteği vermeye hazırız


SAMSUN (A.A) - Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçelerine kurulacak Rüzgar Santrali için firma yetkililerine gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
     İkiz, yaptığı açıklamada, Havzada 48 Mega Wattlık rüzgar santrali için lisans alan RES Anatolia firmasının santralin inşasına 2014 yılında başlanacağını belirtti.
     Firma yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Havza Rüzgar Santralinin 2016 yılında faaliyete geçebileceğini ve inşasına 2014 yılında başlayacaklarını belirtiler. İlçemiz Mesudiye, Şeykoyun ve Hacıdede sınırları içinde kurulacak Havza Rüzgar Santrali ile bölgemize 75 milyon Avroluk bir yatırım gelmiş olacak diyen İkiz, kurulacak santralin 69 bin hanenin ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.
     İkiz, Bölgemizde istihdam sağlayacak ve temiz ve yenilenebilir enerji ile doğaya zarar vermeden elektrik üretecek bu yatırım bölgemize hayırlı olsun. Havza Belediyesi olarak bölgemizde yatırım yapacak olan tüm firmalara destek olmaya hazırız diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havza Belediye Başkanı İkiz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER