Havza Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenleri

Havza Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenleri seçildi


SAMSUN (A.A) - Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği 2013 Yılı 1. Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.
     Birlik encümenlerinin seçildiği, Muhtarlar Derneği Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Havza Kaymakamı ve Birlik Başkanı Yunus Kalaycı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bayram Sezgin, İlçe Özel İdare Müdürü Hanife Baş, Birlik Müdürü Zeki Kurt, Birlik Saymanı Aslan Çalışkan, İl Encümen Üyeleri Hüseyin Esen, Veli Kurt, Bülent Şahin ve Köy Muhtarları katıldı.
     Seksen üç üyesi bulunan Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin olağan toplantısında bir konuşma yapan Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı bu yıl KÖYDES projeleri kapsamında önceliğin acil ihtiyaçlara verileceğini belirtti.
     Kalaycı, "Elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek en fazla hizmeti yapmak için planlama çalışmalarımıza başladık" dedi.
     Konuşmanın ardından birliğin 14. maddesi gereği ikisi İl Genel Meclis üyesi, ikisi köy muhtarı olmak üzere 4 birlik encümeni seçildi.
     İl Genel Meclis üyesi encümen seçimlerinde Hüseyin Esen, Veli Kurt ve Bülent Şahin aday oldular. Yapılan oylamada Veli Kurt 42 ve Bülent Şahin 50 oy alarak birlik encümeni olmaya hak kazandılar.Başka aday olmadığından oy birliği ile birlik encümenliğine seçildiler.
     Muhtar encümen üyeliğine ise 4 köy muhtarı aday oldu. Yapılan oylama sonucunda Ereli Köyü Muhtarı Ahmet Özkurt 37 oy, Belalan Köyü Muhtarı Ziyanur Soylu 28 oy, Yazıkışla Köyü Muhtarı Necati Bıyık 35 oy ve Çamyatağı Köyü Muhtarı Nevzat Güvenç 20 oy aldı. Oylama sonucu Ereli Köyü Muhtarı Ahmet Özkurt ve Yazıkışla Köyü Muhtarı Necati Bıyık birlik encümenine muhtar üye olarak girdi.
     Toplantı sonunda Havza Halk Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, ilçedeki okur yazar oranını arttırmak için kurslar açılacağını belirterek bu konuda muhtarlardan yardım talep etti.
     Sağlam, "İlçemizde 1700 okumaz yazmaz bulunmakta. Kısa vadede hedefimiz haziran ayı sonuna kadar 600 kişiyi okur yazar yapmak" diye konuştu.
     İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlisi Cuma Ali Kestek tarafından içme sularının klorlanması ile ilgili bilgiler verildi.
     Kaymakam Yunus Kalaycı okur yazarlık kursları konusunda muhtarların hassasiyet içinde olmasını isteyerek, "Sayın Valimizin hedefi yüzde 100 okur yazar oranı. Bu hedefi tutturmak için Halk Eğitim Merkezimiz tarafından sürekli olarak taramalar yapılarak kurslar açılmakta. Diğer bir konu da içme sularının klorlanması. Bu sizlerin sağlığı için önemli. İçme sularınızı devamlı olarak klorlayın. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yapılan tahlillere göre içme sularımızda iyileşme var. Bu sizlerin elinde" dedi.
     Toplantını sonunda köy muhtarlarına İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 50 kilo tablet klor dağıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havza Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER