Hayat Ağacı Dergisinin özel sayısında Divriği

Hayat Ağacı Dergisinin özel sayısında Divriği Külliyesi anlatıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Hizmet Vakfının yayın organı Hayat Ağacı Dergisinin özel sayısında sadece Divriği Külliyesine yer verildi.
     Hayat Ağacı Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivasın şehir kültür dergisi sloganı ile yayımlanan Hayat Ağacı dergisi 19. sayısını tek bir konuya ayırdı.
     19. sayıda sadece Divriği Külliyesini işleyen dergide, uzmanların makalelerine ve Külliyenin duvarlarını süsleyen işlemelerin resimlerine de yer verildi.
     UNESCO Sivas-Divriği Buluşması ile ilgili röportajlara yer verilen sayıda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın ve Sivas Valisi Zübeyir Kemelekin sunuş yazıları da yer alıyor.
     Gül, derginin özel sayısı için kaleme aldığı yazısında, Sivasın asırlarca bilim, kültür, sanat, spor ve ticaret sahalarında Anadolu coğrafyasının merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Gül, bu kültürün muhteşem yansıması ve Anadoluun görkemli Selçuklu mirası olan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının bu sebeple Cumhurbaşkanlığı himayesine alındığını ifade etti.
     Günay ise yazısında, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının Dünya Mirası unvanını en çok hak eden eserlerden biri olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Hayat Ağacı Dergisinin özel sayısında Divriği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER