Hayata Okulda Hazırlanıyorum, Yaşam Kalitemi Artırıyorum

Hayata Okulda Hazırlanıyorum, Yaşam Kalitemi Artırıyorum Projesi -Proje kapsamında 81 ilin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji zümre başkanları Kütahyada bir araya geldi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hayata Okulda Hazırlanıyorum, Yaşam Kalitemi Artırıyorum" projesi kapsamında, 81 ilin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji zümre başkanları bir araya geldi.
     Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, uluslar arası sınavlarda Türkiyenin başarısı ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, il genelinde 3 bin 86 projenin yarısına yakının eğitim ile ilgili projeler olduğunu dile getirerek, öğretmenlerin eli öpülesi değil, ayakları öpülesi insanlar olduğunu dile getirdi.
     Talim Terbiye Kurulu eski başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk da Türkiyenin uluslararası sınavlarda başarı düzeyinin düşük olduğunu belirterek, nedense ülkede sadece öğrencilerin ölçüldüğünü fakat öğretmenlerin, anne ve babanın, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığının ölçülemediğini söyledi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de proje hakkında sunum yaparak, gelecekte neler yapacakları bilgisini verdi.
     Bu bağlamda il merkezi ve ilçelerinde "Bir Öğretmen Öğrenir, 1001 Öğrenciye Öğretir" sloganını kendilerine ilke edindiklerini anlatan Esen, şunları kaydetti:
     "Bu projemizin ikinci ayağını, 6 Nisanda 2inci sınıf öğretmenlerine, Hiç Birimiz Hepimiz Kadar Güçlü Değiliz konu başlığı altında seminer verdik. Projemizin üçüncü ayağını da bugün yaptığımız ortaokul matematik, Türkçe, fen ve teknoloji dersleri zümrelerinde görevli Türkiye genelindeki 81 ilden toplam 100 öğretmenin katıldığı Ülkem Benimle YÜkseliyor başlığında uluslararası sınavlar hakkındaki seminerimiz. Projemizin dördüncü ve son ayağında ise 15 Mayısta Kütahya Valiliği öncülüğünde Sancaktar Kütahya başlığında, ortaokul 6ncı sınıflara, uluslararası sınavlar ile ilgili bölgesel deneme sınavı yapacağız."
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hayata Okulda Hazırlanıyorum, Yaşam Kalitemi Artırıyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER