Hayırsever işadamından müftülüğe destek

Hayırsever işadamından müftülüğe destek


MERSİN (A.A) - Vali Hasan Basri Güzeloğlu, hayırsever işadamı tarafından Muğdat Camii altında yaptırılan konferans salonu ve taziye evinin açılışını gerçekleştirdi.
     Vali Güzeloğlu, açılıştaki konuşmasında, eğitime dayalı buluşmaların bu tip güzel alanlarda sağlıklı ve kalıcı olacağını belirtti.
     Camilerin bir bütün olarak düşünüldüğünde ibadet etmenin yanında eğitim verilen, muhtaç olana kapısı açık olan ve her türlü hizmeti bir bütün olarak veren kutsal yerler olarak tanımlanacağını anlatan Güzeloğlu, "Bu anlamın içerisinde Muğdat Camiinin ilimizin en büyük camisi olarak böylesi bir tesis ve böylesi bir zenginlikle buluşması ilimiz için bir kazançtır. En az 600 kişiye eğitim verilecek konferans salonumuzun yanı sıra, cenaze sahiplerine taziye bildirerek üzüntüye ortak olunacak 300 kişilik taziye evi ilimiz için önemli bir hizmet olacaktır" diye konuştu.
     Güzeloğlu, zenginliğin hem gönülden hem de sahip olunan mal varlığından vermek anlamına geldiğini ifade ederek "Saklamak ve sıkı tutmak ne dinin ne de ahlakın uygun görmediği bir tavırdır. Paylaşmanın zenginliğine ve güzelliğine eren onun dışında bir tavır sergileyemez. İnsanın yanındaki arkadaşına gülümseyerek dostluğun sıcak elini uzatmak önemlidir. Birliğin ve beraberliğin özü de bir arada yaşamanın zenginliği de buradan başlamaktadır" dedi.
     Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan ve İl Müftüsü Ali Melek ile açılışları gerçekleştirdi.
     Güzeloğlu, işadamı Zeynel Özdikere plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hayırsever işadamından müftülüğe destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER