Hayvan hırsızlarına karşı alarm sistemi geliştirdi

Hayvan hırsızlarına karşı alarm sistemi geliştirdi -Bozüyükte yaşayan besici, Kurban Bayramı yaklaştığı için artan hayvan hırsızlığı riskine karşı, 20 lira maliyetle alarm sistemi geliştirerek ahırı ve evine monte etti -Besici İbrahim


BİLECİK (A.A) - Barış Eren - Muhsin Arslan - Bilecikin Bozüyük ilçesinde yaşayan besici, Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle artan hayvan hırsızlığı tehlikesine karşı, 20 lira harcayarak geliştirdiği alarm sistemini ahıra ve evine monte etti.
     Besici İbrahim Turan, AA muhabirine, hayvanlarının çalınmasını önlemek için yıllardır çeşitli yöntemlere başvurduğunu hatta kimi zaman ahırda nöbet tuttuğunu söyledi.
     Çevresinde kendisi gibi besicilik yapan bazı kişilerin ağıl ve ahırlarından hayvanlarının çalındığını, buralardan hırsızlık girişimlerinde bulunulduğunu belirten Turan, şöyle konuştu:
     Her yıl Kurban Bayramı yaklaşırken hayvan hırsızlığı tehlikesi ortaya çıkıyor. Biz de onlarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık olaylarına karşı bize uyarılarda bulundu. Ne kadar önlem alınsa da Minareyi çalan kılıfına uydurur misali bir yolunu bulup canımızı yakıyorlar. Ağılları koruyan köpekleri bile zehirliyorlar. Buna önlem amacıyla 20 lira harcayıp bir alarm sistemi geliştirdim. Sistemi ahır ile ev arasına bağladım. Ahırın kapısında herhangi bir zorlama olduğunda alarm devreye giriyor ve evde sinyal veriyor.
    
     -Bu sistemle artık geceleri rahat uyuyoruz-
    
     İbrahim Turanın eşi Emine Turan da bazen ahırdaki hayvanlara kendisinin bakmak zorunda kaldığını ifade etti.
     Çevrede hayvan hırsızlığı meydana geldiğinde endişelendiklerini dile getiren Turan, büyük uğraşlarla besledikleri hayvanların çalınmasına engel olmak amacıyla eşinin alarm sistemi kurduğunu anlattı.
     Hayvan hırsızlıkları nedeniyle geceleri uyuyamaz hale geldiklerini bildiren Turan, Sabahları, hayvanlarımızın çalındığı endişesiyle uyanıyorduk. Bu sistemle artık geceleri rahat uyuyoruz. Ahıra bir temas olduğu anda alarm devreye giriyor ve büyük bir gürültüyle sinyal veriyor dedi.
     Turan, pek masraf gerektirmeyen alarm sistemini, bütün besicilere önerdiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hayvan hırsızlarına karşı alarm sistemi geliştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER