Hedef yeniden dünya şampiyonluğu

Hedef yeniden dünya şampiyonluğu -Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımı Teknik Direktörü Ertemçöz: -Geçen yıl kazanılan dünya şampiyonu apoletini düşürmek istemiyoruz


MUĞLA (A.A) - Levent Kişi - Geçen yıl düzenlenen dünya futbol şampiyonasında birinci olan Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takımının hedefi, 2016da düzenlenecek şampiyonada da kupayı kaldırmak.
     Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Marmariste gerçekleştirilen İşitme Engelliler Türkiye Futbol Şampiyonasının ardından milli takım hazırlık ve seçme kampı yapılacak.
     Şampiyonada oynanan maçları, milli takım aday oyuncularını belirlemek için ekibiyle izleyen Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ercan Ertemçöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevi kısa bir süre önce devraldıklarını, amaçlarının başarıları devam ettirmek olduğunu söyledi.
     Ocak ayından itibaren çalışmalara başladıklarını belirten Ertemçöz, birinci hazırlık dönemi ve seçme kampının Antalya Kemerde yapıldığını bildirdi. Ertemçöz, Marmariste de şampiyonanın ardından bir hafta süreyle ikinci hazırlık ve seçme kampını gerçekleştireceklerini ifade etti.
     Milli takımı Sofyada 26 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatlarına hazırlayacaklarını anlatan Ertemçöz, Ekibimle tüm lig maçlarını izledik. Türkiyenin her yerini karış karış dolaştık ve seçmeye aday oyuncuları tespit ettik. Seçmeler sonunda 30 kişilik kamp kadrosunu tespit edeceğiz. Son olarak 22 kişilik kadroyla olimpiyatlara gideceğiz dedi.
    
     -Türkiye her zaman ilk 5 ülke içinde-
    
     Geçen yıl milli takımda oynayan oyuncuların büyük başarı elde ederek dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Ertemçöz, bu oyunculardan bazılarının yaşının ilerlediğini düşündüklerini, gelecek şampiyonalara hazırlık açısından takımı gençleştirmek istediklerini dile getirdi.
     Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımının dünyada her zaman ilk 5 ülke içinde yer aldığına dikkati çeken Ertemçöz, Skorlar ve gelişmeler zaman zaman sıralamayı değiştiriyor ama Türk Milli Takımı her zaman ilk 5 içinde yerini alır. Geçen yıl kazanılan dünya şampiyonu apoletini düşürmek istemiyoruz diye konuştu.
    
     -Maçlarda bayrağın yerini düdük aldı-
    
     İşitme engellilerin futbol müsabakalarıyla normal müsabakalar arasındaki bazı farklılıkları kaldırmaya çalıştıklarını vurgulayan Ertemçöz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Daha önce işitme engellilerin maçları bayrakla yönetiliyordu, şimdi düdükle yönetilmeye başlandı. Oyuncu arkadaşlarımızın hepsi tam işitme engelli değil. Yüzde 55 işitme engelli olan arkadaşlarımız ligde ve milli takımda forma giyebiliyor. Normal futbol kurallarıyla farkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Futbolcularımıza önemli eksikliklerinin olmadığını göstererek bu psikolojiden uzaklaştırmayı hedefliyoruz.
     İşitme engellilerin bazı denge sorunları yaşadıklarına değinen Ertemçöz, duyma eksikliğinden dolayı sahadaki mücadelenin biraz sert olduğunu ancak oyunculara birbirlerine hoşgörülü davranmalarını öğretmeye çalıştıklarını kaydetti.
     İşitme Engelliler Ligi hakkında bilgi veren Ertemçöz, ligin 4 grupta toplam 32 takımın katılımıyla oynandığını söyledi. Gruplarında ilk iki sırada yer alan takımların Türkiye Şampiyonası oynamaya hak kazandığını belirten Ertemçöz, 8 takımı A ve B olmak üzere iki gruba ayırdıklarını, tek devreli lig usulüyle maçların oynandığını bildirdi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Hedef yeniden dünya şampiyonluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER