Heyelan Bingölü susuz bıraktı

Heyelan Bingölü susuz bıraktı -Belediye Başkanı Serdar Atalay: Bir afet hali olan bu durumda ekiplerimiz insanüstü bir gayretle çalışmalara devam etmektedir


BİNGÖL (A.A) - Bingöl kent merkezinin içme suyunu karşılayan Kürük İçme Suyu isale hattının geçtiği bölgede meydana gelen heyelan nedeniyle kentin önemli bir bölümüne 5 gündür su verilemiyor.
     Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan heyelanın bir afet hali olduğunu belirterek, arızanın giderilmesi için insanüstü bir gayretle çalıştıklarını bildirdi.
     Heyelan etkisiyle isale hattının kullanılamaz hale geldiğini belirten Atalay, şöyle dedi:
     Heyelana maruz kalan bölgede boru hattının yaklaşık 100 metrelik bir bölümü onarıldı. Diğer kısımlardaki isale hattının da kullanılamayacak halde olduğu, bu arada daha önce kullanılabileceği düşünülen mevcut isale hattında da tümüyle yenileme ihtiyacı oluştuğundan, bu kısımda yenileme çalışmaları devam ediyor. Bölgede yağışların da etkisiyle heyelanın ilk günden beri devam ettiği gözlemlendiği için daha esnek bir malzeme türü olan polietilen borularla bu hattın yapımı devam ettirilmektedir. Polietilen borular belli bir sıcaklık derecesinin üzerinde ancak kaynaklanabildiği için günün belirli saatlerinde bu kaynak yapılabiliyor. Bu nedenle bütün imkanlarımızı zorlamamıza rağmen bu yapım belirli bir zaman alacaktır. Bir afet hali olan bu durumda belediyemiz ve ekiplerimiz insanüstü bir gayretle bu çalışmalara devam etmektedirler.
     Açıklamasında, arıza ekibinin kente tekrar su akıtılması için zor şartlar altında gece gündüz demeden aralıksız çalıştığını vurgulayan Atalay, Toprağın çok gevşek, havanın da çok yağışlı ve sert olduğu bir dönemde bu çalışmaları yürütmek, ekiplerimizi bir hayli zor durumda bırakıyor. Zor bir alan ve tümüyle heyelan riskine maruz bir isale hattında bu işlemleri yapıyoruz. Gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütün gelişmeleri de halkımızla paylaşacağız ifadelerine yer verildi.
     Metan, Mirzan ve Şemo Deresi içme suyu kaynakları ile bütün park ve diğer yerlerdeki sondaj kuyularının aktif hale getirildiğini anımsatan Atalay, Hastaneler, okullar, camiler, pansiyonlar ile ilgili de itfaiye araçlarımız su taşıma yapıyor. 2 itfaiye aracımız ve İl Özel İdaresinin bir taşıma aracıyla bahse konu yerlere su veriyoruz. Bunun dışında evlere ve sitelere tankerlerle kesinlikle su veremiyoruz. Bu suyu da İtfaiye Müdürlüğündeki su depomuzdan verebiliyoruz. Oradaki suyumuz bu yerlere ancak yetiyor. Bunun da halkımız tarafından anlayışla karşılanacağına inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Heyelan Bingölü susuz bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER