Heyelanda evleri hasar görenlere devletten destek

Heyelanda evleri hasar görenlere devletten destek -Ardahan Valiliği Çamlıbel ve Kopuzlu köylerinde hasar oluşan evlerin yerine 39 yaptıracak


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Valiliği Posof ilçesine bağlı Çambeli ve Kopuzlu köylerinde heyelan nedeniyle hasar oluşan evlerin yerine 39 konut yaptıracak.
     Vali Seyfettin Azizoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, adı geçen köylerdeki evlerle ilgili Bakanlar Kurulunun "afete maruz bölge kararı" çıkardığını söyledi.
     Bu köyler için imar planı hazırlandığını belirten Azizoğlu, "İmar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra Başbakanlıktan kamulaştırma kararı anılacak. Ardından Çambelide 24, Kopuzluda 15 aile için 39 konut yapılacak. Çambeline 17 konteyner yerleştirildi. Vatandaşların mağduriyetini en kısa sürede gidermeye çalışacağız" dedi.
     Çambeli muhtarı Keramettin Eker de köylerinde 2011den beri heyelan yaşandığını ifade ederek, "50 hane bulunan köyümüzdeki evlerin yarısından fazlasında hasar oluştu. Evlerimizin yıkılmasından korkuyoruz" diye konuştu.
     Köyde yaşayan Pamuk Cengiz ise daha güvenli evlerde oturmayı arzuladıklarını vurgulayarak, yeni konutların inşaatına bir an önce başlanmasını istedi.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Heyelanda evleri hasar görenlere devletten destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER