Hıdırellez kutlamaları

Hıdırellez kutlamaları -Gaziantepte Kavaklık mesire alanında kutlama yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte Hıdırellez, Kavaklık mesire alanında kutlandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri işbirliğinde Kavaklık mesire alanında yapılan şenlikte kadınlar çiğ köfte yaptı, halk oyunları gösterisi sunuldu. Yerel sanatçıların seslendirdiği eserlerle vatandaşlar müzik eşliğinde eğlendi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepin artık kültür ve sanat yönü ile ön plana çıktığını, Hıdırellezde yapılan etkinliklerin de bunlardan birisi olduğunu söyledi.
     Her sene Hıdırellezi Kavaklıkta kutlayan vatandaşların gönülleri doğrultusunda bir bayram geçirmelerini temenni eden Güzelbey, "Kavaklık artık bizim geleneksel kutlama mekanımız oldu. Şu bir gerçek ki Gaziantep kültürde büyük bir mesafe almış durumda. Gaziantep artık bir kültür kenti oldu. Bu çerçevede her türlü kültür etkinliklerini Gaziantepliler ile değerlendirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat da Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşması olarak kabul edilen Hıdırellezin günümüzde bahar bayramına dönüştüğünü ve insanların bugün baharın gelişi olarak kabullendiğini belirtti.
     Kutlamalara Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy ve çok sayıdan vatandaş katıldı.
    
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Hıdırellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER