KETEM eğitim faaliyetlerini sürdürüyor

KETEM eğitim faaliyetlerini sürdürüyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Şube Müdürü Sercan Şentürk, kanser konusunda farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla halka yönelik eğitim faaliyetlerini bu yıl da sürdüreceklerini söyledi.
     Şentürk, yaptığı konuşmada, Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında kadınlarda sık görülen kanser türlerinden meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve hem kadın hem erkeklere yönelik kalın bağırsak kanseri taramalarının peryodik olarak yapıldığını belirtti.
     Şentürk; 2012 yılında Gümüşhane genelinde 40-69 yaş arası kadınlara yönelik 3 bin 453 mamografi, 30-65 yaş arası kadınlara yönelik ise 11 bin 568 rahim ağzı kanser taraması yapıldığını ifade ederek, "2013 yılında da Gümüşhane genelinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Günümüzde gelişen teknoloji ile tarama yöntemlerinin artması kanser hastalığının erken tanı ve tedavisini mümkün kılmıştır. Artık kanserden değil geç kalmaktan korkmalıyız. Bu sebeple tüm halkımızın kanser taramalarını geciktirmemelerini istiyor, vatandaşlarımızı KETEM birimimize davet ediyorum" dedi.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber KETEM eğitim faaliyetlerini sürdürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER