Hıdrellez Kültür Bayramı kutlandı

Hıdrellez Kültür Bayramı kutlandı


KAYSERİ (A.A) - Hıdrellez kültür bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Gültepe Parkında düzenlenen etkinliğe AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Yardımcısı Aygenç, yaptığı konuşmada, Hıdrellezin tüm Türk dünyasında kutlandığını ifade ederek, Bayram sadece bizim ülkemizde kutlanmıyor. Baharın gelmesiyle her yıl 6 Mayısta tüm Türk dünyasında kutlanıyor. Hıdrellez bayramı, Hızır ve İlyasın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılarak, kutlanmaktadır. Herkesin bayramı kutlu olsun dedi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da bu bayramın örf ve adetlerin sonucu olduğunu belirterek, Bu bayram, bereketin müjdecisi sayılmakta ve her yıl geleneksel olarak kutlanmaktadır. Hıdrellez, Türklerin geleneksel bayramlarından biridir. Hıdrellez, barış ve sevginin de simgesi sayılır. Bayramdan bir gün önce insanların dilediklerinin kabul olduğuna inanılır diye konuştu.
     Konuşmalardan sonra yoğurt yeme, sandalye, iğne iplik, çuval ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmaları yapıldı, vatandaşlara pilav ikram edildi.
     (ÖZK-MUS)
<< Önceki Haber Hıdrellez Kültür Bayramı kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER