Hobi bahçelerinde stres atacaklar

Hobi bahçelerinde stres atacaklar -Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen Hobi Bahçeleri projesi kapsamında öğretim üyeleri bahçe sahibi oldu


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hayata geçirilen Hobi Bahçeleri projesi kapsamında, öğretim üyeleri bahçe sahibi oldu.
     Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin hazırladığı, rektörlük tarafından yürütülen hobi bahçeleri projesi kapsamında, Ata Botanik Park içerisinde oluşturulan yaklaşık 100 parsel, öğretim üyelerine kura çekimiyle verildi.
     Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilkini başlatıkları hobi bahçelerinin üniversitenin bütün akademik personelini kapsadığını belirterek, öğretim üyelerinin hobi bahçelerine istedikleri ürünleri ekebileceğini söyledi.
     Özellikle yaz sezonu kısa olan Erzurumda öğretim üyelerini mutlu kılmak, onları toprakla buluşturmak için proje hazırladıklarını belirten Yılmaz, Hobi bahçelerine üniversitemizin her fakültesinden öğretim üyeleri ilgi gösterdi. Bir çok öğretim üyemiz ilk defa bu şekilde toprakla buluşuyor, ilk kez kendi ürününü yetiştirecek. Hedefimiz tüm üniversite personelinin burada iyi vakit geçirmesini sağlamaktır diye konuştu.
     Hobi bahçesi için ilk etapta yaklaşık 100 parselin belirlendiğini ve her birinin 90 metrekare olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti:
     İçerisinde çardaklarımız, sulama sistemlerimiz olacak. Burada özellikle teknolojik altyapı hazırlamak, elektrik getirmek istemiyoruz. Kırsal yaşantının izlerini burada yaşatmak istiyoruz. Geldiklerinde sadece su vereceğiz. Akşamları lüküs veya el fenerleri yakarak, burada nostaljik bir köy yaşantısı yaşayacaklar. Doğayla başbaşa olacaklar. Doğu Anadolu Bölgesinde ilk defa böyle bir çalışma yapıyoruz. Hedefimiz; bahçeleri belediyeler de görsünler, daha güzellerini daha büyüklerini yaparak, sadece üniversitede değil bütün insanlarımız kahve köşelerinde oturmayıp toprakla haşır neşir olsunlar.
     İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Temiztürk de iş yoğunluğundan, şehrin gürültüsünden bir parça olsun uzaklaşmak, biraz rahatlamak için parsel aldığını belirterek, söz konusu çalışmanın çok faydalı olduğunu ifade etti.
     İlk kez hobi bahçesine sahip olduğunu vurgulayan Temiztürk, Daha önce kendi arazilerimizde bu tür işleri yapmışlığımız var. Onun için yabancı değiliz. Bahçemize yeşillik ağırlıklı, salatalık, domates ekmeyi düşünüyoruz dedi.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Gündoğdu Odabaşıoğlu ise hobi bahçesine sahip olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Sevinçliyiz, biraz da heyecanlıyız. Üniversitemiz böyle bir imkan sağladı, diğer üniversitelerimize de örnek olacağız dedi.
     (AYZ-AKS)
<< Önceki Haber Hobi bahçelerinde stres atacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER