Hollanda Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinden

Hollanda Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinden KMÜ Rektörü Gökmeni ziyaret


KARAMAN (A.A) - Karamana gelen Hollanda Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinden bir heyet, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi(KMÜ) Prof. Dr. Sabri Gökmeni makamında ziyaret etti.
     Bir sohbet havasında geçen ziyarette konuşan Prof. Dr. Gökmen, heyete Karaman ve KMÜ hakkında bilgi verdi. Karamanın 10 bin yıla yakın bir geçmişi olduğunu söyleyen Gökmen, şunları kaydetti:
     Karaman önemli bir şehirdir. Zengin tarihi ve kültürünün yanı sıra dev bir sanayi şehridir. Gıda sanayisinin kalbi Karamanda atmaktadır. KMÜ üniversitesi henüz çok yeni bir üniversite olmasına rağmen kentle bütünleşebilmiş ve her gün gelişen bir üniversitedir. Sıradan değil aranan bir üniversite olmak için çalışmalarımız sürüyor. Yapılmayanları başarabilmenin gayreti içindeyiz. Bunun içinde herkesin görüş ve önerilerine ihtiyacımız var.
     Hollanda Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Hollanda Şubesi Başkanı Veyis Güngör ise 2012 yılının Hollanda ile Türkiyenin diplomatik ilişkilerinin 400. yılı olduğunun altını çizdi.
     Güngör, şunları kaydetti:
     Hollanda ile Türkiye arasında 400 yıllık devam eden iyi ilişkiler var. 400. yıl gerek Türkiyede gerekse Hollandada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Biz heyet olarak yapacağımız etkinliklerin bir bölümünü Anadoludan başlattık. Dün Konyadaydık, orada programlar yaptık. Karaman da bizim için çok önemli, heyetin içinde Karamanlı arkadaşlarımız var. Onun için de bugün Karamana geldik, ziyaretlerde bulunuyoruz. Gördüğümüz ilgiden memnunuz dedi.
     Güngör, daha sonra rektör Gökmene günün anısına yel değirmeni maketi hediye etti.
     (ÇE-MAT)
<< Önceki Haber Hollanda Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER