Hopa olayları davası

Hopa olayları davası -AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin 60 sanığın yargılandığı davaya ara verildi


ARTVİN (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin 60 sanığın yargılandığı davaya ara verildi.
     Hopa Asliye Ceza Mahkemesindeki bugünkü duruşmaya, tutuksuz yargılanan 38 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmayı bazı sanık yakınları da izledi.
     Duruşmada ifadesi alınan sanıklardan Müslüm Karabulut, olay öncesi Derelerin Kardeşliği Platformu, ÖDP, ESP ve Halkevlerinin çağrısı üzerine HESler ve hükümetin çay politikalarına tepki göstermek için basın açıklaması yapmak amacıyla Hopa Meydanında toplandıklarını ve horon oynadıklarını söyledi.
     Bu sırada polisin dağılın uyarısı yapmadan tazyikli su ve göz yaşartıcı gazlarla gruba müdahale ettiğini anlatan Karabulut, Polisin kullandığı göz yaşartıcı gazlardan olaylarla ilgisi olmayanlar da etkilendi. Ben herhangi bir polis memuru ile karşı karşıya gelmedim. Polislere direnmedim dedi.
     Karabulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın otobüsünün şoförü Hüseyin Cahit Ölmez ile polis memuru Servet Erkanın yaralanması olayıyla da ilgisi olmadığını savunarak, beraatını talep etti.
     Sanık Mehmet Mete Cihan da Hopa Meydanında basın açıklaması yapılacağını sosyal paylaşım sitesinden öğrendiğini ancak meydana basın açıklaması yapmak için gitmediğini savunarak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.
     Diğer sanık Tanju Yazıcı da olay günü polisin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesi sebebiyle yaralanan Sonay Kotili hastaneye götürdüğünü öne sürerek, polis memuru Erkan ile Ölmezin yaralanması olayıyla ilgisinin olmadığını savundu.
     Mahkemece ifadesi alınan diğer sanıklar Ümit Doğan, Turgay Ustabaş ve Okan Karabacak da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
    
     -Hakimden facebook esprisi-
    
     İfadelerinin alınması sırasında hakim sanıkları tek tek kürsüye çağırarak, deliller arasında bulunan, sanıkların olaylarda yer aldığını gösterdiği iddia edilen fotoğrafları gösterdi.
     Bazı sanıklar fotoğrafların kendilerine ait olduğunu ancak herhangi bir suç unsuru bulunmadığını, bazı sanıklar ise fotoğrafların kendilerine ait olmadığını öne sürdü.
     Hakim, fotoğrafları gösterdiği sanıklara Bunlar facebookta yayımlanan fotoğraflar değil. Olaylarla ilgili fotoğraflar esprisi yaptı.
     Fotoğraflara ilişkin beyanı alınan sanık avukatlarından Arzu Becerik, söz konusu fotoğrafların teşhise uygun olmadığını ifade ederek, bu şekilde sanıkların teşhis edilmesini kabul etmediklerini söyledi.
     Hakim daha sonra duruşmaya öğlen arası verdi.
     Bu sırasında adliye önünde basın açıklaması yapan avukat Meriç Eyüpoğlu, iddianamede, delil toplamada gerçeğe dayanmayan unsurlar olduğunu ileri sürerek, 31 Mayıs akşamı gözaltına alınan İbrahim Aksu ve Ali Aksu, olaylarda ölen ve 1 Haziranda cenaze töreni düzenlenen emekli öğretmen Metin Lokumcunun cenazesine katılmamasına rağmen iddianameye göre katılmış gözüküyor. Biz hukuka aykırı delillerin dosyadan çıkarılmasını talep ettik ve sanıkların ifadesi alınmadan beraatını istedik dedi.
     Mahkemenin bu taleplerini kabul etmediğini söyleyen Eyüpoğlu, bugünkü duruşmanın sanıkların ifadelerinin alınmasıyla süreceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar-Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Hopa olayları davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER