Horasan MYOda akademik yıl açılış töreni

Horasan MYOda akademik yıl açılış töreni


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesine bağlı olarak kurulan Horasan Meslek Yüksekokulunda (MYO) akademik yıl düzenlenen törenle başladı.
     Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, törende yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde bazı ilçelerde yüksekokul olmadığını belirterek, bunlardan birinin de Horsan ilçesi olduğunu söyledi.
     Horsanın, Erzurumun stratejik öneme sahip büyük bir ilçesi olduğuna dikkati çeken Koçak, ilçede önemli bir eksikliği giderdiklerini ifade ederek, yüksekokulların Türkiye genelinde henüz arzu edilen seviyeye ulaştırılamadığını dile getirdi.
     Meslek yüksekokullarından mezun olan elemanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Koçak, şunları kaydetti:
     Daha kolay iş bulan, sanayide, çeşitli sektörlerde çalışan ve ilerleme imkanı bulan elemanlardır. Horasan Meslek Yüksekokulunda açılan bölümler piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlarla ilgilidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz kısa sürede iş imkanına kavuşacaktır.
     Horasan MYO Müdürü Doç. Dr. Yüksel Özdemir ise ticaretin eskiden çok önemli olduğu tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Horasan Meslek Yüksekokulunda elektrik, sivil savunma itfaiyecilik, bilgisayar programcılığı, laborant, veteriner sağlık, özel güvenlik programlarına sahip yüksekokulda 210 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.
     Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, Horasan Meslek Yüksekokuluna katkı sağlayan iş adamları Mustafa Temelli, Lütfü Yıldız, Cemil Yıldız, Hayrettin Gül ile gazeteci Necati Karakaşa teşekkür plaketi verildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Horasan MYOda akademik yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER