Hukuk fakültesi öğrencilerinden mahkumlara tiyatro gösterisi

Hukuk fakültesi öğrencilerinden mahkumlara tiyatro gösterisi -AÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Sui Generis tiyatro topluluğu tarafından hazırlanan Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı adlı oyun, Eskişehir Açık Ceza İnf


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Sui Generis tiyatro topluluğunun tarafından hazırlanan Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı adlı oyun, Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülere sahnelendi.
     Ferhan Şensoyun yazdığı, Hakkı Kuşun yönettiği ve hukuk fakültesi öğrencileri Hüseyin Akçar, Seçil Çamurcu, Berçem Çelik, Utku Esen, Hande Özder, Yunus Kadir Pehlivan ile Burak Sönmezin sahne aldığı oyun, Açık Ceza İnfaz Kurumu Sinema Salonunda hükümlülerle buluştu.
     Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Bekir Alanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, açık ceza infaz kurumlarının hükümlülerin daha çok sosyalleştiği, bir meslek sahibi olduğu ve yeniden topluma kazandırıldığı yerler olduğunu söyledi.
     Mahkumlara yönelik bir çok sosyal etkinlik yaptıklarını anlatan Alanoğlu, şöyle konuştu:
     Bizim hükümlülerimiz de kendilerinin yazdığı senaryoları oynuyorlar. AÜdeki hocalarımız yaptığımız görüşmelerde bu oyunu ceza infaz kurumunda sergilemek istediklerini söyledi. Bu talepleri bizi memnun etti. Bu etkinliğin hükümlülerimize çok büyük katkısı olacak. Etkinlik, bundan sonra diğer üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının ceza infaz kurumlarında bu tür etkinlikler yapmasına öncülük edecek.
     AÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Elif Uzun da güzel bir amaca hizmet ettiklerini belirterek, Bu grup 2009 yılında kuruldu ve bu doğrultuda çeşitli oyunlar oynuyoruz. Yeni oyunlarımız çıktıkça da yine bu tarz projelerde yer almayı umuyoruz. Ayrıca oyunumuzun yazarı Ferhan Şensoy, hiçbir telif hakkı almadan oyunu sahnelememize izin verdi, kendisine çok teşekkür ediyoruz dedi.
     Oyunculardan Hüseyin Akçar da hukukçular olarak hayatın her yerinde olmak istediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Deniz Açık
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Hukuk fakültesi öğrencilerinden mahkumlara tiyatro gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER