Hür Sanayici ve İşadamları Derneği faaliyetlerini

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği faaliyetlerini hızlandırdı


ANKARA (A.A) - Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) bir haftaya onlarca ticari görüşme, iş bağlantısı sığdırdı.
     HÜRSİADtan yapılan açıklamaya göre, TUSKONun organize ettiği Dünya Ticaret Köprüsünün bu yıl ki organizasyonunda yabancı girişimciler Türkiyeden muhatapları ile bir araya geldi. 30 ülkeden inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili sektörlerinden bin 500 işadamının katıldığı Dünya Ticaret Zirvesi İstanbul Buluşmasına aralarında HÜRSİADın da bulunduğu TUSKONa bağlı tüm derneklerden üyeler büyük ilgi gösterdi.
     HÜRSİADı temsilen Dernek Başkanı Yusuf Sarıcı ve 28 firma temsilcisinin katıldığı zirvede, standlara yerli ve yabancı katılımcıların ilgisi yoğun oldu.
     HÜRSİAD üyesi 40 işadamı ayrıca, Dünya Ticaret Zirvesi programı kapsamında Türkiyeye gelen Gana, Gine, Moritus, Irak, Etiyopya ve Nijeryalı işadamları ile zirveden bir gün sonra Ankara İş Formunda buluştu. ANFEDe üye derneklerin yoğun katılımıyla gerçekleşen forumda; 6 ülkeden gelen işadamlarıyla karşılıklı iş görüşmeleri yapıldı, ülkeler arası ticaret fırsatları ele alındı. Yerli ve yabancı firmalar inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili konularında anlaşmalar yaptı.
     HÜRSİAD üyelerinin bir başka uluslararası toplantısı da Hollandada değişik sektörlerde firmaları bulunan işadamları ve Hollanda Meclisinin bazı senato üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Hür Sanayici ve İşadamları Derneği faaliyetlerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER