HÜRSİAD Başkanı Hasırcı:

HÜRSİAD Başkanı Hasırcı: -Hava ulaşımında yaşanan aksaklıklar iş adamlarını mağdur ediyor


GAZİANTEP (A.A) - Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı, hava ulaşımında yaşanan aksaklıkların iş adamlarını mağdur ettiğini belirtti.
     Hasırcı, yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan elverişsiz hava koşulları nedeniyle Gaziantep Havalimanında bazı uçuşların iptal edildiğini ifade etti.
     En ufak sis ve karda uçakların kalkmaması sanayi şehri Gaziantepe yakışmıyor diyen Hasırcı, Hava ulaşımında yaşanan aksaklıklar iş adamlarını mağdur ediyor. Ulaşım aksıyorsa, uçaklar kalkmıyorsa, elektrikler gidip geliyorsa durup düşünmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde uçuşların aksamasından dolayı üyelerimizden çok ciddi tepkiler geldi. 6 milyar dolar ihracatı olan ve fuarlar şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir kentin hava limanıyla ilgili tedbir alınmasını ve gerekli teknik donanımın sağlanmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Hasırcı, Letonya, Beyaz Rusya, İsviçre, Norveç, Rusya, Ukrayna ve Avrupa ülkelerinde uçuşların sis ve kar altında yapıldığını anımsatarak, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ülkesinin hava limanlarının teknik altyapılarına da önem verilmesini beklediklerini dile getirdi.
     İş dünyasının kaybedecek zamanının olmadığını vurgulayan Hasırcı, şunları kaydetti:
     İş dünyası Gaziantep Havalimanının teknik yetersizliğinden şikayetçi. Bildiğimiz kadarıyla pilota istikamet bilgisi veren Aletli İniş Sistemi (ILS) Gaziantepte mevcut. Bunun yanında her türlü hava şartlarında, sisin yoğun olduğu durumlarda uçağın piste güvenli bir şekilde inmesini sağlayan CAT3 sisteminin de hava limanımıza kurulmasını istiyoruz. Çünkü şehrimiz bunu fazlasıyla hak ediyor.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber HÜRSİAD Başkanı Hasırcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER