Huzurevinde düğün hazırlığı

Huzurevinde düğün hazırlığı -Tekirdağ Huzurevinde tanışan 83 yaşındaki Hasan Tahsin Çetin ile 90 yaşındaki Emine İşcanlı, yarın yapılacak törenle evlenecek (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Huzurevinde tanışan Hasan Tahsin Çetin (83) ile Emine İşcanlı (90), yarın yapılacak törenle dünya evine girecek.
     Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevinde kalan İşcanlı ve Çetin, ocak ayında evlenme kararı aldı. Çift için yarın nikah töreni yapılacak.
     Hasan Tahsin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yıldır Zübeyde Hanım Huzurevinde kaldığını belirterek, ilk geldiğinde evliliği düşünmediğini, şimdi ise fikrinin değiştiğini ifade etti.
     Çetin, bu fikrinin İşcanlının hastalanmasının ardından değiştiğini anlatarak, şunları söyledi:
     Emine hanım beni beğendiğini arkadaşımız Hikmet Hanıma söylemiş. Hikmet Hanım da bana Hanımefendi senin yüzünden şeker komasına girdi, senin haberin yok dedi. Olay böyle başladı. Kendisini hastanede ziyaret ettim. Bana karşı olan davranışı, tebessüm ve güleryüzü beni cezbetti. Buraya ilk geldiğimde bir arkadaşım bana bir daha evlenmeyi düşünüyor musun- diye sormuştu. Ben de Aklımı peynir ekmekle yemedim daha demiştim. Büyük bir laf etmişim. Şans kapıyı çalınca hesap kitap değişiyor.
    
     -Eşimi seviyorum-
    
     İki kız ve bir erkek çocuğu olduğunu ifade eden Çetin, evlilik kararını çocuklarının da olgunlukla karşıladığını anlattı.
     Emine İşcanlının kültürlü ve aklı başında biri olduğunu belirten Çetin, Emine hanım, sayfa sayfa okunacak fevkalade güzel bir roman. Her bakımdan aklı başında, olgun ve kültürlü. Yorulduğumda ona akıl danışacağım kadar da güveniyorum. Bundan sonraki hayatımın renkli geçeceğini düşünüyorum ve kendisini seviyorum. Çocuklarımız, bu durumu olgunlukla karşıladı. Bir şey düşünmeden Emine teyze deyip kucaklaşacaklar dedi.
    
     -Evlendikten sonra da huzurevinde yaşayacağız-
    
     Emine İşcanlı da 1,5 yıldır huzurevinde kaldığını belirterek, Hasan Tahsin Çetine ilk gördüğünde aşık olduğunu dile getirdi.
     İşcanlı, huzurevinde mutlu olduklarını ve iyi bakıldıklarını vurgulayarak, evlendikten sonra da burada yaşayacaklarını söyledi.
     Çetinin medeni bir insan olmasının kendisini etkilediğini ifade eden İşçanlı, şöyle konuştu:
     Hasan Beyi ilk kez merdivenlerde gördüm, uzun boylu olması hoşuma gitti. Güzel giyiniyordu. Medeni bir insandı. Daha sonra o da bana bazı iltifatlarda bulundu. Onun da bana karşı ilgili olduğunu düşündüm. Bir gün yemekhanede bana birşey söyledi. Ben de laf olur söz olur dedim. Konuyu orada kapattık. Bir süre sonra hastalandım. Ziyaretime geldi ve bana ilgi duyduğunu söyledi. Birbirimize açıldık. Burada çok güzel bakılıyoruz. Hasan Bey Benim maaşım yeter, dışarı çıkalım ev tutalım ve yaşayalım dedi. Artık, yemek ve ev işi yapmaya hiç halim yok. Bu yüzden burada yaşamaya devam edeceğiz.
     Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevinde yarın yapılacak düğünün hazırlıkları başladı.
     Düğüne, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile bazı yetkililerin de katılmasının beklendiği bildirildi.
    
    
     Muhabir: Ergin Akgün - Yavuz Karaduman / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Huzurevinde düğün hazırlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER