Huzurevi sakinleri, ziyaretçilerini bekliyor

Huzurevi sakinleri, ziyaretçilerini bekliyor -Adanada, evlerinden ve sevdiklerinden ayrı bayram geçiren huzurevi sakinleri, bayram şekeri ikram edecek misafirlerinin yolunu gözlüyor


ADANA (A.A) - Evlerinden ve sevdiklerinden ayrı devletin kendilerine sunduğu hizmetten faydalanan huzurevi sakinleri, bayram vesilesiyle gelecek ziyaretçilerini bekliyor.
     Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı Adana Huzurevinde kalan ve sayıları 200ü geçen yaşlılar, Kurban Bayramının ilk gününde şeker ve çikolatalarını hazırlayıp yakınlarının yolunu gözlemeye başladı.
     Doktoru, hemşiresi, aşçısı, fizyoterapisti ve bakıcılarıyla tüm ihtiyaçları giderilerek çeşitli sosyal etkinliklerle mutlu bir yaşam sürdüren yaşlıların en büyük sevinci bayramlarda bekledikleri ziyaretçilerin gelişi oluyor.
     Huzurevinin sakinleri güne bayramlıklarını giyip kendi aralarında bayramlaşarak başladı. Ziyaretçilerinin yollarını bekleyen yaşlıların kimi çocuklarıyla telefonda konuşarak hasret giderdi, kimi de televizyon izleyerek vakit geçirmeye çalıştı.
     Huzurevi sakinlerinden Salih Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır burada yaşadığını, çocukluk dönemindeki bayramların çok farklı geçtiğini belirtti.
     Oğlunun sabah erken saatlerde şeker ve tatlı alarak kendisini ziyaret etmeye geldiğini ifade eden Çam, tatlı ve şekerleri arkadaşlarına ikram ettiğini, huzurevinde bu şekilde bayramlaştıklarını kaydetti.
     Burada kalan yaşlıların bayram gibi özel günlerde kendilerini ziyarete gelecek yakınlarının yolunu gözlediğini vurgulayan Çam, oğlunun sabah erken saatlerde ziyaret gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
     Arkadaşı Neriman Çıtakı ziyaret eden 81 yaşındaki Meral Girici ise, huzurevinde yalnız olduklarını, o yüzden bayramlaşarak birbirlerine destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Çocukları kendisini ziyaret etmeden arkadaşı Çıtakı ziyarete geldiğine dikkat çeken Girici, bayramların kendileri için çok farklı anlamları olduğunu, yakınlarının ziyarete gelmesini beklediklerini, bu yüzden şeker, lokum ve kolonyalarını hazırladıklarını ifade etti.
    
     -Yetiştirme yurdundan gelen küçük ziyaretçi-
    
     Neriman Çıtak ise yaklaşık 12 yıldır huzurevinde kaldığını, arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiklerini, fakat bayramlarda gözlerinin ziyaretçilerin yolunu gözlediğini söyledi.
     Bugün sabahın erken saatlerinde yetiştirme yurdundun bir erkek çocuğun kendilerini ziyarete geldiğini bildiren Çıtak, şunları kaydetti:
     Antalyada yaşayan bir yeğenim iki gün önce buraya gelerek beni ziyaret etti. Bir yakınımın gelip beni burada ziyaret etmesi beni gerçekten çok mutlu etti. Ama bugün erken saatlerde küçük bir çocuğumuzun gelip bizi ziyaret etmesi beni çok duygulandırdı. Yetiştirme yurdundan gelen küçük ziyaretçi, bizi her şeyden ziyade çok memnun etti. Ailesiyle yaşayanların bile düşünemediği bir şeyi düşünmesi çok güzel bir duygu.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Huzurevi sakinleri, ziyaretçilerini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER