İçişleri Bakanı Şahin, Gümüşhanede: (1)

İçişleri Bakanı Şahin, Gümüşhanede: (1) Bu ülke ve millet, terörün sonu gelinceye kadar, kökü kazınıncaya kadar, şahadet şerbetini içmek dahil her türlü karşılığı görmeyi göze alarak mücadeleyi devam ettirecektir Bu topr


GÜMÜŞHANE (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiyenin ve Türk milletinin terörün sonu gelinceye kadar terörle mücadeleye devam edeceğini belirterek, Bu topraklar kutsal topraklardır. Bu topraklarda yaşayan millet de aziz ve asil millettir. Kimseye pabuç bırakmaz dedi.
     Bakan Şahin, Gümüşhane Valiliğinin şehit aileleri ve gaziler için Balyemez Konakta verdiği iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada, Türkiyenin bir çok noktasında iftar ve sahur sofraları kurulduğunu belirtti.
     İftar sofralarının artık, insanımızın buluşmasına yetmediğini ifade eden Şahin, Artık, sahurda buluşalım geleneği başladı. Dün gece Ordu Ünyedeydim orada da bu buluşmaları yaptık. Artık, insanımız 21. yüzyılda daha çok birlikte. Duygu paylaşımı düşünce paylaşımı ve ortak akıl oluşturulması günümüzde öne çıkan özellikler. Bu çok sevindirici ve dinamik bir yapımız var diye konuştu.
     Türkiyedeki 75 milyon insanın iyilikten, medeniyetten, ahlaktan, töreden ve tarihten yana olduğunu dile getiren Bakan Şahin, şöyle konuştu:
     Yaratılışın gereği iyinin sahipleri, savunucuları, yapıcıları ve yaşayanları ne kadar çok olursa olsun hiçbir zaman ve hiçbir dönemde yüzde yüz olmuyor. Her dönemde ve devirde iyilerin kıymetinin anlaşılmasına belkide sebep oluşturmak açısından hayata kast eden, hayatı farklı anlayan, hayatı yaşamak ve yaşatmak değil öldürmek ve gerekirse ölmek gibi bir düşüncenin, kararın içerisinde olanlar da var. Bu dönemde de var. Ülkemiz, milletimiz hayatını yaşarken gündemleri arasında bir gündem olarak bu olaylarla ve kişilerle mücadele etmek durumunda.
     Hükümet, devlet ve millet ayrılmaz bir üçlüdür diyen Şahin, şöyle devam etti:
     Millet olmadan, devlet olmaz. Devlet olmadan da hükümet olmaz. Bu kavramları zaman zaman karıştırıyoruz. Her şey millet içindir, doğru. Devlette millet içindir ama milletin varlığını sürdürebilmesinin olmazsa olmazı onun uzun zaman sürecinde büyük mücadeleler vererek, kan dökerek, emek vererek elde ettiği devlet değeri vardır ve devlet milletin ürünüdür.
     Türkiyede milletin canına ve malına kast edenlere karşı mücadelelerinin sürdüğüne dikkati çeken Bakan Şahin, Biz devlet, millet ve hükümet olarak ülkemizin normal gündelik hayatını yaşarken ve yönetirken, yerini alan olağanüstü gündem dediğimiz ülkeyi sıkıntıya sokma gayretlerine, ülkede insanların canına ve malına kast etme ve ülke bütünlüğüne kast etme amacıyla gayret edenlere karşıda yine 75 milyon olarak çalışmalarımızı ve gayretlerimizi sürdürüyoruz. Her devirde vardır dedik, bu dönemde de var. Şekil değiştiriyor, kılık değiştiriyor, araç değiştiriyor dedi.
    
     -Terör örgütünün acımasız yüzü-
    
     Bölücü terör örgütü PKK/Kongra-Gelin acımasız yüzüne işaret eden Bakan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bir zamanlar taş atıyordu, bugün kurşun atıyor. Biksi, kaleşnikof, M16, roket kullanıyor. Acımadan kullanıyor ve tabiri mazur görün, düşman olarak gördüğü aziz millete ve onun evlatlarına karşı kullanıyor. O kadar acımasız, hain ve katliam meraklısı ki, zaman zaman kendine de kullanıyor. Kendi militan ve elamanlarına da kullanıyor. O zaman insanın aklına soru içerisinde soru geliyor, bunun neresinde hayır var- Kendi militanına, kadınına kızına acımadan kast eden ve kendi adına hareket ettiğini söylediği, haklarını aramak için yollara düştüğünü dağlara çıktığını iddia ettiği bölge halkına başta olmak üzere acımasızca katliamlar yapıyor. Kadın, öğretmen, asker, polis demiyor. Son zamanlarda da siyaset kesimi demiyor, hedef seçiyor. Polis, asker ve AK Partililer diyor. Öncelikli hedefler arasında görün, görelim diyor.
    
     -Bu millet kimseye pabuç bırakmaz-
    
     Bakan Şahin, terör örgütünün AK Parti yöneticilerinin de canına kast etmeye kalkıştığına dikkati çekerek, şunları ifade etti:
     Zaman zaman Hakkari, Van ve Şırnakta AK Parti yöneticilerini arayıp canına kast etme ya da kaçırma eylemlerine yelteniyor. Fakat ne olursa olsun ister AK Partiliyi, ister askeri, ister polisi hedef alsın bu ülke ve bu millet, bu tür sıkıntıları 30 yılda karşılar, 130 yılda karşılar ve 330 yılda karşılar. Bu ülke ve millet, terörün sonu gelinceye kadar, kökü kazınıncaya kadar, şahadet şerbetini içmek dahil her türlü karşılığı görmeyi göze alarak mücadeleyi devam ettirecektir. Bu topraklar sıradan topraklar değil, bu topraklarda yaşayan insanlarda herhangi bir ülkenin kabilesi değil. Bu topraklar kutsal topraklardır. Bu topraklarda yaşayan millet de aziz ve asil millettir. Kimseye pabuç bırakmaz
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin, Gümüşhanede: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER