İçişleri Bakanlığına bağlı personelin hizmetiçi eğitimleri

İçişleri Bakanlığına bağlı personelin hizmetiçi eğitimleri başladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığının talimatı üzerine 26-30 Kasımda 5 gün sürecek ve Afyonkarahisar Valiliği, Dernekler Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı personeline verilecek hizmet içi semineri başladı.
     Vali İrfan Balkanlıoğlu, Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığının Türkiyenin en önemli hizmetlerini yürüten bakanlıklardan biri olduğunu kaydetti.
     Öncelikle emniyet ve asayiş olmak üzere nüfus işlemleri, mülki teslimat, ilçe işlemleri, hudut güvenliği gibi birçok görevleri olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Bakanlığımızın iyi ve başarılı işler yapabilmesi için personelinin bilinçli, eğitimli ve donanımlı olması gerekmektedir. Günümüzde her şey baş döndürücü bir hızla değişiyor. Özellikle Avrupa Birliği ile yakın temas, dış ilişkilerle sıkı ilişkiler gibi birçok hususta bizlerin kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle sürekli bir etkileşim ve koordineli bir çalışma içerisine girmemizi gerektiriyor. Yeni memurlar işe başladıklarında büyük bir heyecanla iş yapacağım, benim de görevlerim olacak gibi başlıyorlar. Çevresine bakıyorlar, beraber çalıştıkları memur arkadaşları oldukça rahatlar, heyecanları yok. Bu sefer kendileri de bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Çalışma şevkini kaybediyor. Türkiyenin her yerinde çalıştım. Gittiğim yerlerde çalışanların işi bilememelerinden dolayı bazı sıkıntılar yaşadık. Hem kendimiz öğrendik, hem de mahiyetimizdeki çalışanlara öğrettik. Bunun için kendinizi geliştirmeliyiz. Ama bazı yerlerde yeni gelen memurlar kendinden öncekiler nasıl çalışıyorsa, o da onlar gibi çalışıyor. Aslında bulunduğun çalışma ortamında işler nasıl yapılmalı mevzuat nedir, kanundaki yeri nedir, çok iyi bilmemiz gerekiyor.
     Daha sonra Hizmetiçi Eğitim Seminerinin ilk dersine geçildi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber İçişleri Bakanlığına bağlı personelin hizmetiçi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER