İDOnun fiyat politikasına tiyatrolu tepki

İDOnun fiyat politikasına tiyatrolu tepki -HAS Parti Bursa İl Teşkilatı üyesi bir grup, protesto amacıyla Güzelyalı İskelesi önünde, İDOnun fiyat politikasını eleştiren tiyatro gösterisi sergiledi


BURSA (A.A) - HAS Parti Bursa İl Teşkilatı üyesi bir grup, Güzelyalı İskelesi önünde, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Şnin (İDO) fiyat politikasını protesto etti.
     HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, Güzelyalı İskelesi önünde düzenlenen protesto gösterisinde yaptığı açıklamada, İDOnun fiyat politikasını eleştirdi.
     İDOnun satışından önce ücret alınmayan gazilerden ve şehit yakınlarından şu anda ücret alınmaktadır diyen Mollasalih, Üstelik, taşıma ücretlerine neredeyse yüzde 100 zam yapılmıştır ifadelerini kullandı.
     Özellikle Bursa, Yalova ve Balıkesir gibi kentlerin İstanbula en kısa bağlantısı olan İDO hatlarında devletin bir tavan fiyat uygulaması getirmesi gerektiğini savunan Mollasalih, şöyle konuştu:
     Tatilcilerin, öğrencilerin ve iş sahiplerinin çok sık kullandığı bu hatlar, ne yazık ki keyifli bir yolculuktan hayatı zorlaştıran seyahatlere dönüşmüştür. Çiftçiler bile ÖTVsiz mazot kullanamazken İDO kullanıyor. Bu avantajını vatandaşa yansıtmadığı gibi tedarikçilerine de kolaylık sağlamıyor. Hizmet bedeli altında ekstra ücretler talep ediliyor. Bu da Rekabet Kanununa aykırıdır. İDOnun bu ayrıcalıklarına rağmen vatandaşı bu kadar mağdur etmesi kabul edilemez. İDO, imtiyazlarını ve tekel olmasının avantajını kötüye kullanıyor.
     Protestoda grup üyeleri, iskele önünde İDOnun fiyat politikasını eleştiren bir tiyatro gösterisi sergiledi.
     Protesto gösterisinin eş zamanlı olarak İstanbul Yenikapı Feribot İskelesinde de yapıldığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Umut Özgan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İDOnun fiyat politikasına tiyatrolu tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER