İdrar yolları taş hastalığı

İdrar yolları taş hastalığı -Ürolog Op. Dr. Sadi Türkan: -Üriner sistem taş hastalarının Ramazan ayı başlamadan ürolojik kontrolden geçip, uzman hekimlerden bilgi alarak oruç tutmaları gerekir


KASTAMONU (A.A) - Ürolog Op. Dr. Sadi Türkan, Üriner sistem taş hastalarının Ramazan ayı başlamadan ürolojik kontrolden geçip, uzman hekimlerden bilgi alarak oruç tutmaları gerekir dedi.
     Op. Dr. Türkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürolojik hastalıklar içinde idrar yolu enfeksiyonları ve prostat hastalıklarından sonra sıklıkla görülen üçüncü hastalığın idrar yolları taş hastalığı olduğunu söyledi.
     Bu hastalığın endüstrileşmiş toplumlarda giderek artmakta olan ciddi bir sağlık sorunu olduğunu aktaran Türkan, sıcak ortamlarda ve vücutta sıvı kaybına neden olan işlerde çalışanlarda, taş oluşum riskinin artabileceğini ifade etti.
     Üriner sistem taş hastalarının Ramazan ayı başlamadan ürolojik kontrolden geçip, uzman hekimlerden bilgi alarak oruç tutmaları gerekir diye konuşan Türkan, taş düşüren bir hastanın bunun için fazla sıvı alıp idrar miktarını artırması gerektiğinden oruç tutuyorsa bunu ertelemesinin önemli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk-Yaşar Kuru/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber İdrar yolları taş hastalığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER