İESOB, Liman AVM Projesine karşı dava

İESOB, Liman AVM Projesine karşı dava açtı


İZMİR (A.A) - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Liman AVM Projesine karşı dava açtığını açıkladı.
     İESOBdan yapılan yazılı açıklamada, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı ve liman içine yapımı planlanan alışveriş merkezi projesi ile ilgili hazırlanan imar planlarının itiraz ve inceleme sürelerinin tamamlandığı hatırlatıldı.
     Kruvaziyer Liman Projesi içine alışveriş merkezini de ekleyen Özelleştirme İdaresi Başkanlığının kararına karşı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların ardından İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin de dava açtığı belirtildi.
    
     -Mutlu: Limanın gelişmesine karşı değiliz
    
     İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, limanda yapılacak alışveriş merkezinin esnaf sanatkarların işlerini olumsuz etkileyeceğini savundu.
     Limanın geliştirilmesine karşı olmadıklarını belirten Mutlu, Liman gelişirse ve kente gelen ziyaretçilerin sayısı artarsa üyelerimizin iş potansiyeli de artacaktır. Ama bu bir liman projesi midir, alışveriş merkezi projesi midir- Biz limanda kurulacak alışveriş merkezi planına karşıyız dedi.
     Mutlu, kentin en güzel noktalarında alışveriş merkezi açılmasına karşı olduklarını ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:
     İzmirin dört çıkış noktası da alışveriş merkezleri ile çevrili. Bu da yetmezmiş gibi şehir merkezinde Alsancak Limanı, Üçkuyular Meydanı gibi pek çok cazip yerde yeni merkezler kurulmak isteniyor. Bir alışveriş merkezi çılgınlığı sürüyor. Kanaatimizce yeni merkezler planlanırken, toplumun omurgası esnaf sanatkarların durumu, birbiri ardına açılan dev alışveriş merkezlerinin getireceği trafik kargaşası, çoğu yabancı sermayeli bu kuruluşların ülke dışına sıcak para akışı sağladığı, bu durumun orta ve uzun vadede ekonomik sakıncalarının bulunduğu, ucuz maliyet adına raflarında ithal ürünlere her geçen gün daha fazla yer veren mağazaların yerli üreticiyi zor durumda bıraktığı da göz önünde tutulmalıdır.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber İESOB, Liman AVM Projesine karşı dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER