Iğdırda poliklinik açılışı

Iğdırda poliklinik açılışı -Vali Pek: Bu açılan poliklinik sadece başlangıç. Burası insanımıza nefes aldırma amacıyla açılan bir yer


IĞDIR (A.A) - Iğdır Devlet Hastahanesinde yapımı tamamlanan poliklinik, düzenlenen törenle hizmete girdi.
     Vali Ahmet Pek, törende yaptığı konuşmada, kentin 20 yıl içerisinde hızlı bir gelişim katettiğini belirterek, kentte nüfus sürekli arttığı için hizmet binalarının yetersiz kaldığını söyledi.
     Üniversitenin tam anlamıyla öğrenci almaya başladığında şehrin görünümünün değişeceğini ifade eden Pek, Buraya gelen öğrenciler sayesinde insan potansiyeli farklılaşacak. Nüfus artışının ani olarak gelişmesi sağlanacak. Devletin özellikle hizmet ettiği bir kaç alan var. Bu alanlardan bir tanesi sağlıktır. Özel sektör bu alanda hizmet verebilir ama devletin mutlaka müdahale etmesi gereken bir alandır dedi.
     Sağlık, güvenlik, eğitim ve diğer alanlar özelleştirilse bile devletin bu alanlarda üzerine düşeni yaptığını anlatan Pek, şunları kaydetti.
     Her şey çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Son 10 yıl içinde her şey çok hızlı gelişti. Ülkemiz hızla ilerliyor ve zenginleşiyor. Saygın hale gelerek dünyada varlığı kabul edilen bir ülke haline geliyor. Halkına sahip çıkmayan ve halkının refahı için çalışmayan bir devlet saygın bir devlet olamaz. Ülkemizde de bu saygınlığı kazanmak için halkının refahını güvenini sağlaması gerekiyor. Iğdırda en çok rahatsızlık duyulan konulardan birisi sağlıktır. İnsanlarımız hastanelere gittiği zaman saygı görmek istiyor. Derdine derman arıyor. Hasta insan kırılgandır zaten. O kırılganlıkla ilgisizlikle karşılaştığı zaman ümitsizliğe düşüyor.
     İnsanların ümitsizliğe değil geleceğe güvenle hazırlanması gerektiğini vurgulayan Pek, Hastanemizde yer darlığından dolayı ciddi sıkıntı yaşıyorduk. Bu açılan poliklinik sadece başlangıç. Bu sadece insanımıza nefes aldırma amacıyla açılan bir yer. Asıl güzellik hastanemizin yapımı tamamlandığında gerçekleşecek diye konuştu.
     Iğdır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Bülent Kaya da yeni poliklinikle birlikte hastalara daha güzel hizmetin verileceğini belirterek, bu polikliniğin sağlık alanında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından, polikliniğin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda poliklinik açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER