Iğdırda yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı

Iğdırda yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı


IĞDIR (A.A) - Iğdır Merkez Yüzbaşılar köyünde hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.
     Vali Ahmet Pek, törende yaptığı konuşmada, camilerin toplum içerisinde ayrı bir yer ve değere sahip olduğunu belirterek, insanların camilerde aynı amaç için toplandıklarını söyledi.
     Camileri güzelleştiren duygunun, insanların ibadet etmeleri olduğunu vurgulayan Pek, Camiler İnsanların bir araya gelip sevgi saygı içerisinde hareket ettikleri yerlerdir. Camiler aynı duygu ve düşünceleri paylaştığımız yerlerdir. Yoksa ibadet başka yerlerde de yapılabilir. Camiler bizim için önemli yerlerdir dedi.
     Caminin yapımını üstlenen iş adamlarına teşekkür eden Pek, şunları kaydetti:
     Ben bu camiyi bize, toplumumuza kazandıran iş adamımıza teşekkür ederim. Umarız başka hayırsever vatandaşlarımız da yapımı devam Merkez camisi için destekte bulunurlar da bir an önce camimiz tamamlanır. Eğer yapımı tamamlanırsa bu cami Iğdır için önemli bir mimari eser olur. Umarız bir hayırsever vatandaşımız destek olur.
     konuşmaların ardından, hayırsever iş adamı Abdulkadir Çağaç tarafından yaptırılan caminin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri de burada ilk Cuma namazını kıldı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER