Iğdırdaki doktora darp iddiası

Iğdırdaki doktora darp iddiası -Sağlık-Sen Iğdır Şubesi ile hastane yönetimi Ortopedi Uzmanı Dr. Acıya yapılan saldırıyı kınadı


IĞDIR (A.A) - Iğdır Devlet Hastahanesi yönetimiyle Sağlık-Sen Şubesi, Ortopedi Uzmanı Dr. Cihan Acıya, poliklinikte muayene yaptığı sırada hasta yakınları tarafından yapılan saldırıyı kınadı.
     Hastane yönetimi adına konuşan Acil Tıp Doktoru Evren Uygungül, son zamanlarda sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarının Türkiyede artış gösterdiğini belirterek, gece gündüz yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.
     Uygungül, Şiddete maruz kalan uzman Dr. Cihan Acı arkadaşımızın, biz sağlık çalışanları olarak hep birlikte acısını yaşadık ve hala yaşıyoruz diye konuştu.
     Kendilerinin işini en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdiğini ifade eden Uygungül, Emin olun belki bunu çoğu zaman hissetmiyorsunuz. Sizin acılarınızı çoğu zaman sizden çok yaşıyoruz dedi.
     Sağlık-Sen Iğdır Şube Başkanı Fettah Eray Karadağ da ise darbedilen doktorun kentte görev yapan iki ortopedi uzmanından biri olduğunu anımsatarak, vatandaşın sağlığına kavuşması için diğer personel gibi olağanüstü gayretle çalıştığını vurguladı.
     Karadağ, şunları kaydetti:
     Hastaları için poliklinik, servis ve ameliyathane arasında mekik dokuyan gece gündüz demeden insanımıza hizmet etmeye çalışan ilimiz devlet hastanesi hekimlerinden ortopedi uzmanı Dr. Cihan Acıya ne yazık ki hasta yakınları tarafından menfur bir saldırı gerçekleşmiştir. Doktorumuza yapılan bu saldırı, tüm sağlık çalışanlarını ve doktorumuzun mesai arkadaşlarını derinden üzmüştür. Ülkemizin çeşitli bölgelerindeki, sağlık çalışanlarına karşı girişilen şiddet olayları artarak devam etmektedir.
     Bu tür şiddet olaylarının durması için bakanlığın ve ilgili birimlerin tedbir alması gerektiğini vurgulayan Karadağ, doktorların hastaların sağlığına kavuşması için görev yaptığını belirtti.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırdaki doktora darp iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER