İğne oyasını öğrenmek için Japonyadan Türkiyeye

İğne oyasını öğrenmek için Japonyadan Türkiyeye geldi -Japon hemşire, Kütahyada bir hafta süresince katıldığı kursta iğne oyası işlemeyi öğrendi


KÜTAHYA (A.A) - Japonyada yaşayan ve iğne oyasına ilgi duyarak Türkiyeye gelen hemşire Kanako Sasaki, Kütahyada bir hafta süresince katıldığı kursta iğne oyası işlemeyi öğrendi.
     Kütahyada, Belediye Kültür Sarayındaki el sanatları yıl sonu sergisini gezen Sasaki, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının yayımladığı geleneksel Türk el sanatlarına ilişkin kitabı görerek, iğne oyası eserlerin fotoğraflarından etkilendiğini bildirdi.
     İğne oyası işlemeyi öğrenmek için Türkiyeye geldiğini ve bu sanatın yaşatıldığı illerden Kütahyada kursa katıldığını belirten Sasaki, şöyle devam etti:
     Japonyada elime geçen kitapta, iğne oyası fotoğraflarının yanında Kütahya yazıyordu. Bundan dolayı Kütahyaya geldim. Halk Eğitim Merkezi ve belediyenin usta öğreticilerinden iğne oyası işlemeyi öğrenmeye çalıştım. Burada bir hafta süresince öğrendiğim bilgilerden gül motifli el işlemeleri yaptım. Türkçeyi Japonyadaki bir kursta öğrenmiştim. Türkiyede hiç zorlanmadım. Bana yardım eden usta öğreticilere çok teşekkür ederim.
     Sasaki, çeşitli illerde iğne oyasıyla ilgili araştırmalar yaptıktan sonra ülkesine döneceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İğne oyasını öğrenmek için Japonyadan Türkiyeye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER