İHHnın Arakan fotoğraf sergisi Çorumda açıldı

İHHnın Arakan fotoğraf sergisi Çorumda açıldı


ÇORUM (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfının (İHH) Çorum Şubesince Arakan fotoğrafları adlı sergi açıldı.
     Hürriyet Parkındaki fotoğraf sergisinin açılışında konuşan İHH Çorum Şubesi Temsilcisi Selim Özkabakçı, Arakan bölgesinde Müslüman azınlığı hedef alan kanlı katliamların duyulmasının hemen ardından bölgeye giden İHHnın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.
     İHHnın şu ana kadar 150 binin üzerinde Müslümana ulaştığını belirten Özkabakçı, bir yandan acil yardım paketleri hazırlanırken bir yandan da Arakanlı Müslümanlara bağışlanan adak ve kurbanları ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Müslümanların mazlumlara yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Özkabakçı, şöyle devam etti:
     Başımızı nereye çevirsek Müslümanların kanı akıyor. Yanı başımız da Suriyede her gün bir sürü Müslüman ölüyor. Diktatör Esat çocuk katili babasının bıraktığı yerden çocukları kadınları acımasızca öldürmeye devam ediyor. İHH Suriyede ki kardeşlerimize de gerekli yardımları ulaştırmaya devam ediyor. Müslümanlar mazlumlara yardım etmek zorundadır. Suriyede direnen kardeşlerimize de yardım ve dua edelim.
     Arakanlı Müslümanların maruz kaldıkları zulmü ve yaşam koşullarını anlatan fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Serginin gün boyu açık olacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber İHHnın Arakan fotoğraf sergisi Çorumda açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER