İkinci öğretimde öğrenci harçlarının kaldırılması isteği

İkinci öğretimde öğrenci harçlarının kaldırılması isteği


BARTIN (A.A) - CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, üniversitelerin ikinci öğretimde de öğrenci harçlarının kaldırılması için TBMMye kanun değişikliği teklifi sunduğunu bildirdi.
     Yalçınkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu Kararı ile birinci öğretim ile açık öğretim öğrencilerinden alınan öğrenci katkı payının kaldırıldığını anımsattı.
     Öğrencileri ve aileleri maddi olarak oldukça zora sokan katkı payının kaldırılmasının memnuniyet yarattığını anlatan Yalçınkaya, şunları kaydetti:
     İkinci öğretimde eğitimlerini sürdüren öğrenci harçları, birinci öğretimde eğitimlerini sürdüren öğrencilerden kat kat fazladır. Bu öğrencilerin içerisinde binlerce yetim ve öksüz çocuğu da bulunmakta ve çok zor koşullarda eğitimlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Tüm öğrencilerden alınan harçların kaldırılması anayasanın eşitlik ilkesine uygun olacaktır. Buy sebeple birinci öğretim ile açık öğretim de kaldırıldığı açıklanan harçların, ikinci öğretimde de acilen kalkması için TBMM Başkanlığına kanun değişikliği teklifi sundum.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber İkinci öğretimde öğrenci harçlarının kaldırılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER