İl Çevre Düzeni Planı Toplantısı Anamurda

İl Çevre Düzeni Planı Toplantısı Anamurda yapıldı


MERSİN (A.A) - İl Çevre Düzeni Planı Toplantısı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Anamurda yapıldı.
     Güzeloğlu, belediyedeki toplantıda yaptığı konuşmada, çevre planlarının kentlerin anayasası olduğunu belirterek, 1/100000lik Mersin İl Çevre Düzeni Planını kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların düşüncelerini alarak oluşturmak istediklerini söyledi.
     Bu amaçla geride kalan 6 aylık sürede ilçe ve sektör toplantıları yaptıklarını ifade eden Güzeloğlu, Bugün burada Anamur ilçesinin planla ilgili çalışmalarını göreceğiz. Bu çalışmaların birleştirilmesiyle planımızı oluşturup yakın bir zamanda bakanlığa sunacağız dedi.
     Güzeloğlu, Anamura eli boş gelmediklerini belirterek kendilerine ulaşan taleplere yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
     Anamura toprak tahlil laboratuvarı kurulması için gerekli kararı aldık. Çukurova Kalkınma Ajansına yazısını yazdık. Kısa süre sonra kurulma aşamasına geçeceğiz. Üniversite binamız için arsa talebi vardı, verdik. Mamure Kalesinin iç ve dış aydınlatmasını yıl sonuna kadar bitirip, Anamurium Antik Kentinin çevre düzenlemelerini de yapacağız. Ayrıca hastanemize yeni bir MR cihazı da önümüzdeki günlerde gelecek.
     Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk de İl Çevre Düzeni Planında Anamurdaki kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların önerilerinin yer aldığı bir sunum yaptı.
     Cantürk, Anamurun Türkiye Turizm Stratejileri 2023 raporunda, oluşturulacak turizm kentleri arasında yer aldığını dile getirerek Anamurun kentsel merkez olma özelliğini koruyarak gelişmesini istiyoruz. Bu çalışmayı imar planları gelişim alanları, bölgesel yatırımlar, planda önerilen kararlar ve nüfus gelişimlerini de dikkate alarak 180 bin nüfusa göre yaptık. Bu öneriler değiştirilebilir veya geliştirilebilir diye konuştu.
     Toplantının sonunda hükümet konağına engelli asansörü talebinin yazıldığı bir not kağıdının kendisine iletilmesi üzerine Güzeloğlu, Bunun bugüne kadar yapılmamış olması üzücü. Engellilerimizden özür diliyorum ve en kısa sürede yapılacağına söz veriyorum dedi.
     Güzeloğlu, beraberindekiler daha sonra Bozyazı ilçesine hareket etti.
    
     Muhabir: Oktay Demir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İl Çevre Düzeni Planı Toplantısı Anamurda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER