İl Genel Meclisinden ortak çalışma kararı

İl Genel Meclisinden ortak çalışma kararı


KONYA (A.A) - İl Genel Meclisi, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun ilçelerde hazırladığı raporların çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve ilçe belediyeleriyle ortak çalışma kararı aldı.
     İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun önemli bir görevi ifa ettiğini ifade etti.
     Medeniyetimizin ve ecdadımızın aile yapısında bize yüklediği sorumluluğa dikkat etmemiz gerekir diyen Selvi, şunları kaydetti:
     Bu komisyonumuz, toplumumuzun ve medeniyetimizin en önemli unsuru olan ailenin ve aile hayatının özendirilmesi, korunması, aile kurumunun daha iyi anlaşılması, aile içi sorunların çözümüne yönelik etkinlikler, bilimsel toplantılar ve konuya ilişkin projeler üretmek amacıyla çalışma yürütmektedir. Maalesef ülkemizde olumsuz aile örneklerinin ön plana çıkarılarak ortalık yangın yerine dönüştürülmektedir. Söz konusu aile yapısına uymayan diziler ailelerin parçalanmasına neden olmaktadır. Koruma tedbirleri aileleri daha fazla birinden uzaklaştırarak cinayete varan sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple komisyonumuz 27 ilçede yaptığı çalışmaları rapor halinde hazırlamış ve çözüm konusunda yapılması gereken faaliyetleri de ifade etmiştir.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber İl Genel Meclisinden ortak çalışma kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER