İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy:

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy: -İnsanlarımızın hayat boyu öğrenmelerini sağlamak için elimizdeki her türlü imkanı kullanmak zorundayız


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İnsanların hayat boyu öğrenmelerini sağlamak için ellerindeki her türlü imkanı kullanmak zorunda olduklarını bildirdi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, TUREMde gerçekleştirilen toplantıya, il genelindeki Halk Eğitim Merkezi müdürleriyle mesleki eğitim kurumları katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumların Kastamonudaki yöneticilerine hitap ederek, TUREMin ülke genelindeki dokuz eğitim kurumundan biri olduğunu ve 60 olan öğrenci sayısının gelecek yıl mutlaka 100e çıkartılması gerektiğini ifade etti.
     TUREMin öğrenci sayısının artırılması için her Halk Eğitim Merkezi Müdürüne görev düştüğünü vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
     TUREMde yerli öğrenci sayımız maalesef az. Merkez dahil 20 ilçemiz var. Her ilçemizden beş öğrenci gelse zaten 100 rakamını yakalamış oluruz. İlçe başına 10 öğrenci gelse 200 öğrenci kazanırız. Bu eğitim kurumumuzun çok daha geniş kitleye hizmet vermesini arzu ediyoruz. Üstelik buradan mezun olan turizm alanında kısa sürede iş sahibi olabiliyor. Halk Eğitim Merkezlerindeki kursiyer sayısının yükseltilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığında yapılan yeni değişikler sonrasında her alanda kurs açmak kolaylaşacak. Biz insanlarımızın hayat boyu öğrenmelerini sağlamak için elimizdeki her türlü imkanı kullanmak zorundayız. Vatandaşlarımızı eğitmenin ve onları meslek sahibi yapmanın keyfini bizler, üretim yapıp ekonomiye kazandırmanın zevkini de onlar yaşamalı. İlimizin nüfusu 360 bin. Bunun 60 bini zaten öğrenci. Bizim hedef kitlemiz geride kalan 300 bin kişi olmalı
    
     -Odasında oturan idareci istemiyorum
    
     Aksoy, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Var olan zengin kültürümüzü yaşatmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Bakır kaplar kalmasa dahi, kaybolmaya yüz tutmuş kalaycılık mesleğini yaşatmalıyız. Şu kadar kurs açtığımızdan ziyade, eğitim vermeniz gerektiği alanda ulaşamadığınız insan kaldı mı- diye düşünmeliyiz. Odasında oturan idareci istemiyorum, alanda olan idareciler istiyorum. Türkiyede Kastamonu hayat boyu öğrenmede ve okullar hayat olsun projelerinde marka bir kent haline geldi. Bunlar sizlerin gayretleriyle oldu. Bunu daha da ileriye taşımalıyız.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER