İl Milli Eğitim Müdürü Serin:

İl Milli Eğitim Müdürü Serin: -Kayıtlar konusunda velilerimizin telaşlanmasına gerek yok. Çünkü kayıtlar sistem üzerinde otomatik olarak yapılacak


GAZİANTEP (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, velilerin çocuklarını okula kayıt yaptırmaları konusunda endişe yaşadıklarını belirterek, Velilerimizin telaşlanmasına gerek yok. Çünkü kayıtlar sistem üzerinde otomatik olarak yapılacak dedi.
     Serin, valilik toplantı salonundaki konuşmasında, okullarda 4+4+4 yasasıyla ilgili çalışmaların bittiğini ve kayıtların muhtemelen önümüzdeki hafta başlayacağını söyledi.
     Kayıtlar hakkında bilgi veren ve velilere çağrıda bulunan Serin, şöyle konuştu:
     Kayıtlar konusunda velilerimizin telaşlanmasına gerek yok. Çünkü kayıtlar sistem üzerinde otomatik olarak yapılacak. Ancak velilerimiz şunu merak edebilir. Çocuğum acaba hangi okula kayıt olacak- Öğrenciler evine en yakın okul hangisiyse oraya kaydolacak. Ayrıca velilerimizin okul dönüşümleriyle ilgili herhangi bir endişe taşımasına gerek yok. Bunlar son derece titizlikle ve kontrollü bir şekilde yapılıyor. Önümüzdeki hafta bununla ilgili durum neticelenir diye düşünüyorum.
    
     -Kayıt parası-
    
     Serin, çocuklarını okullara kayıt yaptırmak için götüren velilerden istenilen kayıt parasının geçen yıl yayımlanan bir genelgeyle gündemden kalktığını bildirdi.
     Bu konuda okul müdürlerinin bilgilendirildiğini aktaran Serin, kayıtlar esnasında kayıt parası diye bir ifadenin kesinlikle telaffuz edilemeyeceğini vurgulayarak, böyle bir durumda velilerin kendilerini bilgilendirmesini istedi.
     Yeni açılan köy okullarının tadilat ve tamiratlarına başlanacağını belirten Serin, bazı okulların imam hatip okullarına devredilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.
     4+4+4 sisteminde İmam Hatip Okullarının da bulunduğunu ifade eden Serin, 5inci sınıftan itibaren İmam Hatip Orta Okullarına öğrenci alıyoruz. Şu anda ilimizde 18 tane İmam Hatip Ortaokulu açtık. Bu okullarımıza öğrencilerimiz kayıt olabilecekler. Öğrenci sayısında bizim beklentimizin üzerinde bir artış olursa yine bu okullarımıza kayıtlarımız kurayla yapılacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İl Milli Eğitim Müdürü Serin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER