İl Özel İdaresinden bilgilendirme toplantısı

İl Özel İdaresinden bilgilendirme toplantısı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda İl Özel İdaresi tarafından Süt Toplama Merkezlerinin Oluşturulması Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, il merkezinde ve ilçelerinde daha önceden kurulmuş Tarımsal Kalkınma Kooperatif başkanlarının katıldığı bir toplantı düzenlendiği belirtildi.
     Toplantıda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Özel İdaresinin yürütücüsü olduğu Elazığda, süt toplama merkezleri oluşturulması projesinin daha etkin ve sürdürülebilir olması için sektörde faaliyet gösteren tüm kooperatifler ile işbirliği içerisinde olmanın büyük önem arz ettiğini bildirdi.
     Biliginoğlu, üretilen sütün kalitesinin AB standartlarına yükseltilmesi, elde edilecek kaliteli sütün daha yüksek fiyatlarla pazarlanmasının sağlanması için işletmelerin verimliliğinin arttırılması gerektiğini vurgulayarak, Verimlilik artışı ile hem sektöre yeni yatırımcıların kazandırılması hem de mevcut işletmelerin kapasite artırımının önü açılmış olacaktır. Projemiz kapsamında, ilimizde süt endüstrisinin oluşmasına destek sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda, ilimiz hayvancılığının daha ileri bir noktaya taşınması için tüm tarafların katkısını beklemekteyiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ramazan Kaya
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber İl Özel İdaresinden bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER