Ilgazda sömestr dolu dolu geçecek

Ilgazda sömestr dolu dolu geçecek -Türkiyenin önemli kış merkezlerinden Ilgazdaki otellerde ve kayak tesislerinde sömestr tatili öncesinde şimdiden yüzde 100e yakın doluluk yaşanıyor -Ilgaz Dağı Oteller Birliği Başkanı Öztürk:


KASTAMONU (A.A) - Ebubekir Gülüm-Sinan Özmüş - Türkiyenin önemli kış merkezlerinden Ilgazdaki otellerde ve kayak tesislerinde, sömestr tatili öncesinde şimdiden yüzde 100e yakın doluluk oranına ulaşıldı.
     Ankaraya en yakın kayak merkezi olma özelliği taşıyan Ilgazdaki kamu ve özel tarafından işletilen 9 otelde sömestr tatili için yer bulmak zorlaştı.
     Toplam bin 500 yatak kapasitesine sahip otellerin birçoğu yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, iki işletmede ise yüzde 40 oranında yer kaldı.
     Tatilcilerin gelmesine az bir süre kala 1 metreyi aşan kar kalınlığı ile Ilgaz, kayak severleri bekliyor.
    
     -Bu sene daha da fazla kar olacak-
    
     Ilgaz Dağı Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl sezona çok erken başladıklarını belirterek, 4 Aralık tarihinde pistlerin kayağa hazır hale geldiğini söyledi.
     Güzel başlayan sezonun güzel gittiğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:
     Ilgazda çok güzel kar var. Geçen seneden de daha fazla. Geçen sene sömestr döneminde 3 metreye yakın kar olmuştu. Fakat geçen sene bu tarihlerde bu kadar kar yoktu. Dolayısıyla, herhalde bu sene daha da fazla kar olacak gibi görünüyor. Zaten Ilgazda kristal kar var. Asla bozulmuyor, sertleşmiyor. Şu anda birçok tesis yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bir iki tesisimizde doluluk oranı yüzde 60lar seviyesinde. Onlar da önümüzdeki 10 gün içerisinde dolar.
    
     -Ilgazda gece kayak keyfi-
    
     Öztürk, gece kayağı uygulamasının Türkiyede ilk kez Ilgazda başlatıldığını hatırlatarak, bu sömestrde de gece kayağı uygulamasının devam edeceğini söyledi.
     Sömestrde 14 gün boyunca akşamları 20.00 ila 22.00 saatleri arasında, pistte kayak yapılacağını aktaran Öztürk, gece kayağının muhteşem bir etkinlik olduğunu ifade etti.
     Öztürk, kayak yapmak istemeyen misafirlerin, zirvede ve hemen otellerin arkasındaki orman yollarında trekking (doğa yürüyüşü) yapabildiklerini vurgulayarak, Oldukça güvenli, yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda 3-4 farklı parkurumuz var. İnsanlar orada yürüyüş yapıyorlar. Dolayısıyla onlara da bir aktivite sunmuş oluyoruz. Ayrıca, geceleyin kızak partileri var. Yine pistte olsun, orman içlerindeki noktalarda bu tür etkinlikler var diye konuştu.
    
     -Ilgazın doğası çok güzel-
    
     Tatil için ailesiyle Ilgazı tercih eden Murat Özer (34) de Ankaradan geldiklerini belirterek, Ilgazı sevdiği için buraya geldiklerini söyledi.
     Özer, Ilgazın doğası ve ormanlarının hoşuna gittiğini belirtti.
     Ünal Akdoğan ise Ilgazda havanın çok güzel olduğunu belirterek, Fırtına olmadığı zaman güneş var. Ilgazın da güzel karı var. Tatilimiz, ondan dolayı gayet güzel geçiyor. Buranın doğası çok güzel. İstanbul ve Ankaraya yakın. Pist kısa olmasına rağmen, aşağıda yine bir tane daha pistimiz var. Gayet güzel. Herkese tavsiye ederim. Samimi söylüyorum çok güzel havası var diye konuştu.
     Gülay Akdoğan (47) ise 2 yıl önce Ilgazda geçirdiği kazanın ardından bu yıl ilk kez Ilgaza geldiğini ifade ederek, güzel bir kayak merkezi olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ilgazda sömestr dolu dolu geçecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER