Ilıca Kaplıcasının içme suyu sorunu çözülüyor

Ilıca Kaplıcasının içme suyu sorunu çözülüyor


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Belediyesinin işlettiği Ilıca Kaplıcasında yaşanan içme suyu sorununa kesin çözüm amacıyla su terfi hattı yapımına başlandı.
     Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaplıcadaki Termal Tatil Köyü projesinin alt yapı çalışmalarına esas olan içme suyu sıkıntısına kesin çözüm getirildiğini ve su projesinin sonuna yaklaşıldığını bildirdi.
     Abide köyünde yaptıkları sondaj çalışmasıyla saniyede 35 litre debiye sahip su bulunduğunu anlatan Saraoğlu, suyun gerekli analizleri gerçekleştirilerek içilmesi ve kullanılmasında sakınca görülmediğini ifade etti.
     Saraoğlu, suyun Ilıca Kaplıcasına verilmesi için Abide Köyü-Ilıca Kaplıcası arasında su terfi hattı yapımına başladıkları bilgisini vererek, şunları kaydetti:
     İller Bankası ile yazışmalar neticesi yapılması planlanan 5,8 kilometrelik su terfi hattı için İller Bankası tarafından ihale yapılarak yüklenici olan Mustafa Kaşif firması ile 1 Ağustosta sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmıştır. Belediyemiz tarafından Ilıca Kaplıcasında yapılması planlanan Termal Tatil Köyü projesinin en önemli ayağı olan içme suyu sıkıntısı tamamen çözülmüş oldu. Kısa süre içinde yapım işine başlanacak su terfi hattında emeği geçen herkese teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ilıca Kaplıcasının içme suyu sorunu çözülüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER