İnegölde Rottweiler cinsi köpeklerin öldürüldü iddiası

İnegölde Rottweiler cinsi köpeklerin öldürüldü iddiası


BURSA (A.A) - Bursanın İnegöl ilçesindeki bir işletmede Paşa ve Laki isimli Rottweiler cinsi köpeklerin öldürüldüğü iddia edildi.
     İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1. Cadde üzerinde halı saha işletmeciliği yapan Halil Güner, sabah iş yerine geldiğinde güvenlik için beslediği Rottweiler cinsi iki köpeğini ölü buldu.
     Halı sahanın giriş kapısındaki demir parmaklıklardan başlarını çıkaran köpeklerinin, kafatasına sert cisimle vurularak öldürüldüğünü gören Güner, durumu polise ve İnegöl Belediyesine bildirdi.
     Olay yerine gelen belediye ekipleri, demir parmakları keserek, köpekleri sıkıştıkları yerden çıkardı. Ölü köpekler, incelenmek üzere İnegöl Belediyesi havyan barınağına götürüldü.
     Halil Günerin ifadesine başvuran polis ekipleri, soruşturma başlattı.
    
     -Dişisi 1,5 aylık gebeydi-
    
     Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeklerinin uyuduğunu sandığını, ancak yerde kanları görünce adeta şok olduğunu söyledi. Güner, şöyle konuştu:
     Bunlar güvenlik amaçlı olarak buradaydı. Zaten dışarı falan çıktıkları yok. Gece iş bittikten sonra salıyoruz. Bunu yapana insan denilmez. Dilim varmıyor ne diyeyim. Herhalde köpekleri sopa ile kızdırmışlar, köpekler kızınca demir parmaklıktan kafalarını dışarı çıkarmışlar. Kafalarını çıkarınca silahla mı vurmuşlar artık sopa ile mi vurmuşlar bilmiyorum. Şok oldum. Köpeklerimiz eğitimli, kimseye bir zararı yok. Güvenlik amaçlı duruyorlar. Zaten bahçenin her tarafı kapalı. 2 yıldan fazladır bendeler. Çıkan müşterilerimiz köpekler ile oynuyordu. Bunlar eğitimli. Sabah kalktım. Köpekler bir birine sarılıp uyumuşlar sandım. Arkadan bakıldığı zaman birbirine sarılmış gibi duruyorlar. Kanı görünce şok oldum. İkisinin de kafasında darbe var. Param parça olmuşlar.
     Güvenlik kameralarını bulunmadığını, ancak yeni taktırmayı düşündüklerini ifade eden Güner, Gece bu olay olmuş. Çünkü gece 02.30a kadar biz ayaktayız. Bu artık 03.00-04.00ten sonra olmuş. Bunları yapanlara ne diyeyim- İnsan desem, insanın dili varmıyor. 4 bin TL vererek iki köpeği de eğittik. Ayrıca dişisi 1,5 aylık gebeydi diye konuştu.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Burak Akay / Haluk Yüksela
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber İnegölde Rottweiler cinsi köpeklerin öldürüldü iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER