İngiltere Başkonsolosu Turner, GSOyu ziyaret etti

İngiltere Başkonsolosu Turner, GSOyu ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - İngilterenin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner ve beraberindeki heyet, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlunu ziyaret etti.
     GSOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkonsolos Turner ziyarette, Gaziantepin tarihi dokusuna hayran kaldıklarını belirtti. Türkiye ekonomisini yakından takip ettiklerini ifade eden Turner, Avrupa Birliği sürecinde Türkiyeyi desteklediklerini bildirdi.
     Turner, İngiltere ile işbirliği yapmak isteyenlerin, İngiltere Ticaret Odasının internet sitesinden faydalanabileceklerini vurguladı.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da konuk heyete, Gaziantepin sanayi ve ekonomik yapısıyla ilgili bilgi verdi.
     Gaziantepin 2012 yılında yaklaşık 6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini anımsatan Konukoğlu, 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediklerini vurguladı.
     Sanayiciler olarak her zaman Gaziantep ve Türkiyenin büyümesi için çalıştıklarını aktaran Konukoğlu, Gaziantep çok hızlı gelişen bir şehir. 2023 yılında 350 bin kişiye istihdam sağlamayı ve tüm ülkelere ihracat yapmayı hedefliyoruz ifadesini kullandı.
     Konukoğlu, İngiltere ile ticari ve ekonomik işbirliğini geliştirmek adına yapılacak her türlü çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.
     GSO Başkanı Adil Konukoğlu, ziyaretin anısına Turnere yöresel bakır işlemeli kahvedanlık hediye etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İngiltere Başkonsolosu Turner, GSOyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER